غیرفعال کردن دستی افزونهها: حتما برای شما هم پیش آمده که گاهی اوقات سایت با مشکل مواجه شده و پس از فعال کردن حالت دیباگ متوجه شده اید مشکل از سمت پلاگینهاست. حتی گاهی یک خطا میتواند بخش مدیریت سایت شما را غیرقابل دسترس کند. در این صورت، شما نمیتوانید با استفاده از روشهای مرسوم، افزونههای سایتتان را غیرفعال کنید.
ممکن است این خطا پس از بروزرسانی افزونهها اتفاق بیفتد که برای بازگشت به حالت قبل، میتوانید از نسخه پشتیبان استفاده و به حالت قبل بروزرسانی بازگردید. حال اگر نسخه پشتیبان نداشته باشید و مطمئن هستید که خطای بهجود آمده از سمت افزونهها میباشد، میتوانید با کمک phpMyAdmin افزونههای سایت را به صورت دستی غیرفعال کنید! این روش به شما اجازه میدهد که سایت بدون افزونهها لود شود و اگر مشکل از سمت افزونهها بود، بفکر رفع مشکل پیش آمده باشید.
همچنین بخوانید: نحوه غیرفعال کردن دستی قالب (از طریق PhypMyAdmin)
نحوه غیرفعال کردن دستی افزونهها از طریق هاست
برای غیرفعال کردن دستی افزونههای وردپرس از طریق هاست (کنترل پنل cPanel یا Direct Admin) میتوانید از روش زیر استفاده کنید:
۱. وارد شدن به کنترل پنل هاست
ابتدا به کنترل پنل هاست خود (مانند cPanel) وارد شوید.
۲. ورود به فایل منیجر
به قسمت “File Manager” بروید.
۳. یافتن پوشه وردپرس
در فایل منیجر، به پوشهای که وردپرس نصب شده است بروید. این پوشه معمولاً در “public_html” یا زیرپوشهای از آن قرار دارد.
۴. رفتن به پوشه پلاگینها
به پوشه “wp-content” و سپس به پوشه “plugins” بروید.
۵. تغییر نام پوشه افزونه
در اینجا لیست افزونههای نصب شده را مشاهده خواهید کرد. برای غیرفعال کردن هر افزونه، کافیست نام پوشه آن افزونه را تغییر دهید. به عنوان مثال، اگر افزونهای به نام “bbpress” دارید، نام آن را به چیزی مانند “bbpress-2” تغییر دهید. اگر میخواهید همه پلاگینها را یکجا غیرفعال کنید، کافیست پوشه “plugins” را تغییر نام دهید.
۶. بررسی وبسایت
حالا به وبسایت خود برگردید و بررسی کنید که آیا افزونه مورد نظر غیرفعال شده است یا خیر. اگر مشکل وبسایت حل شده باشد، یعنی افزونه مورد نظر غیرفعال شده است.
۷. بازگردانی نام پوشه
اگر میخواهید افزونه(ها) را مجدداً فعال کنید، کافیست نام پوشه را به حالت قبلی بازگردانید. با این روش میتوانید افزونههای وردپرس را به صورت دستی از طریق هاست غیرفعال کنید و مشکلات احتمالی ناشی از افزونهها را برطرف نمایید.
نحوه غیرفعال کردن دستی افزونهها از طریق PhpMyAdmin
برای غیرفعال کردن دستی افزونههای وردپرس از طریق phpMyAdmin، میتوانید از مراحل زیر پیروی کنید:
۱. ورود به کنترل پنل هاست
ابتدا به کنترل پنل هاست خود (مانند cPanel) وارد شوید.
۲. ورود به phpMyAdmin
در کنترل پنل، به بخش “phpMyAdmin” بروید.
۳. انتخاب پایگاه داده وردپرس
در “phpMyAdmin”، پایگاه دادهای که وردپرس شما از آن استفاده میکند را انتخاب کنید. اگر نام پایگاه داده را نمیدانید، میتوانید آن را در فایل “wp-config.php” پیدا کنید.
۴. باز کردن جدول wp_options
در لیست جداول پایگاه داده، جدول “wp_options” را پیدا کنید و روی آن کلیک کنید.
۵. یافتن گزینه active_plugins
در جدول “wp_options” ، به دنبال ردیفی بگردید که option_name آن برابر با “active_plugins” باشد. این ردیف لیستی از تمامی افزونههای فعال وردپرس را نگه میدارد. احتمالا به انتهای لیست رسیدهاید و ردیف یاد شده را پیدا نکردهاید. چون تعداد این ردیفها زیاد است، آن را به دستههای ۲۵تایی تقسیم کردهاند. ردیف “active_plugins” در ستون شماره ۲ قرار دارند.(شماره جدول ۳۳)
۶. ویرایش گزینه active_plugins
بر روی آیکون ویرایش (Edit) در کنار ردیف “active_plugins “کلیک کنید. محتوای این فیلد به صورت serialized array (آرایه سریالشده) خواهد بود که لیست افزونههای فعال را ذخیره میکند.
۷. غیرفعال کردن افزونهها
برای غیرفعال کردن تمامی افزونهها، میتوانید محتوای این فیلد را به مقدار زیر تغییر دهید.(کدهای موجود در این فیلد را کپی کنید که بعد از اتمام کار مجدد کدها را وارد کنید تا افزونهها فعال شوند)
a:0:{}
این کار تمامی افزونههای فعال را غیرفعال میکند. در نهایت روی دکمه “Go” کلیک کنید.
۸. بررسی وبسایت
حالا به وبسایت خود برگردید و بررسی کنید که آیا افزونههای مورد نظر غیرفعال شدهاند یا خیر. اگر مشکل وبسایت حل شده باشد، یعنی افزونهها غیرفعال شدهاند.
با این روش میتوانید افزونههای وردپرس را به صورت دستی از طریق phpMyAdmin غیرفعال کنید و مشکلات احتمالی ناشی از افزونهها را برطرف نمایید.