پشتیبانگیری دستی از دیتابیس وردپرس: تهیه نسخه پشتیبان یکی از مهمترین وظایف مدیران یا پشتیانهای سایت میباشد و اغلب نادیده گرفته میشود. زمانی که سایت شما دچار مشکل حادی میشود، این نسخه پشتیبان است که براحتی مشکل را حل میکند. همچنین خیلی روی بک آپ شرکتهای هاستینگ خود حساب نکنید چون ممکن است گاهی اوقات سیستم بکآپ خودکار هاستینگ دچار مشکل شود و بکآپ گرفته نشود.
به یاد داشته باشید این مشکل حاد ممکن است در طی چندین سال یکبار برای سایت شما رخ دهد پس اصبل قابل پیشبینی نیست. این نکته هم فراموش نکنید که این یک پشتیبانگیری کامل از وبسایت شما نیست اما برای بازیابی یک سایت وردپرس بسیار مفید و اطلاعات مهمی در آن قرار دارد. در این مقاله به شما نشان خواهیم داد که چگونه به صورت دستی از دیتابیس وردپرس پشتیبانگیری کنید.
چه زمانی و چرا باید به صورت دستی از دیتابیس پشتیبانگیری کنیم؟
شما باید همیشه یک پشتیبان برای سایت خود داشته باشید. این پشتیبان به شما این امکان را میدهد که سایت را در صورت بروز مشکل بازگردانی کنید. چندین حالت وجود دارد که ممکن است نیاز به پشتیبانگیری دستی از دیتابیس داشته باشید. برای مثال، (۱)ممکن است تغییرات بزرگی در وبسایت خود انجام دهید و برای اطمینان خاطر، بخواهید یک پشتیبان از دیتابیس داشته باشید یا (۲)وبسایت شما هک شده باشد یا (۳)به دلیل یک خطای وردپرس غیرقابل دسترسی باشد. حال بیایید نگاهی به چگونگی پشتیبانگیری دستی از دیتابیس بیندازیم.
این کار را به دو روش توضیح خواهیم داد و هر روش را که انتخاب کنید، فرقی ندارد. مهم دریافت فایل دیتابیس میباشد.
روش اول: پشتیبانگیری دستی از دیتابیس با استفاده از phpMyAdmin
برای این روش، ما از phpMyAdmin استفاده خواهیم کرد. phpMyAdmin بصورت پیشفرض روی بیشتر ارائهدهندگان میزبانی نصب شده است. ابتدا به سیپنل یا دایرکت ادمین خود وارد شوید. سپس از قسمت Databases گزینه phpMyAdmin را انتخاب کنید.
از اینجا، روی دیتابیس موردنظر خود در ستون سمت چپ که قصد بکآپ گیری از آن را دارید، کلیک کنید(۱). سپس گزینه Export را از منوی افقی بالا انتخاب کنید(۲).
در این مرحله باید روش خروجی گرفتن را انتخاب کنید. روش Quick بصورت کامل از تمام اطلاعات دیتابیس خروجی میگیرد. در روش Custom میتوانید جداولی که به آنها نیاز دارید را خروجی بگیرید. اگر در مورد دیتابیس تخصص ندارید، ما روش Quick را پیشنهاد میکنیم(۱). در نهایت پس از انتخاب هرکدام از روشها، روی دکمه Export کلیک کنید(۲).
در نهایت فایل دیتابیس روی مرورگر شما شروع به دانلود شده و بسته به حجم آن باید منتظر دانلود شدن فایل بمانید. در نهایت یک فایل با فرمت sql از دبیتابیس سایتتان دانلود میشود. شما با موفقیت یک پشتیبانگیری دستی از دیتابیس سایتتان را ایجاد کردید.
روش دوم: پشتیبانگیری دستی از دیتابیس با استفاده از Cpanel
اکثر شرکتهای میزبانی از سیپنل جهت میزبانی سایتها استفاده میکنند. برای تهیه بکآپ دستی با استفاده از سیپنل ابتدا وارد محیط آن شوید. سپس از قسمت Files گزینه Backup را انتخاب کنید.
در این صفحه کافیت وارد بخش Download a MySQL Database Backup شوید(۱) و روی دیتابیس موردنظر کلیک کنید(۲) تا فایل پشتیبان دیتابیس دانلود شود.
در نهایت فایل دیتابیس شما با فرمت gz دانلود میشود.
امیدواریم این مقاله به شما در روند پشتیبان گیری دستی از دیتابیس کمک کرده باشد.