هاست چیست؟ آموزش خرید هاست Host

هاست چیست

فهرست مطالب

این مقاله شامل تمام مواردی است که شما باید در مورد میزبانی وب بدانید و اینکه چطور انتخاب یک هاست مناسب برای موفقیت وب سایت شما مهم است.

هاست چیست
دوره رایگان نوین مستر

هاست چیست؟ بخشی از یک سرور است که اطلاعات سایت شما روی آن قرار می‌گیرد و به شبکه متصل می شود. این دستگاه می تواند یک رایانه رومیزی، لپ تاپ، تلفن هوشمند و غیره باشد. به طور خلاصه، میزبانی وب فرآیند اجاره یا خرید فضا برای قرار دادن یک وب سایت در شبکه جهانی وب است. محتوای سایت مانند انواع فایل، متن، ویدئو، تصاویر و … در سرور قرار می گیرد تا به صورت آنلاین قابل مشاهده باشد.

سرور چیست؟

سرور رایانه ای است که سایر کاربران وب را از هرجای دنیا به سایت شما متصل می کند. یک ساختمان چند طبقه را در نظر بگیرید(سرور)،‌ یک واحد از این ساختمان را به عنوان هاست اجاره می کنید. همانطور که از نام آن پیداست، ارائه دهندگان خدمات میزبانی وب دارای سرورها، اتصال و سرویس های مرتبط با آنها برای میزبانی وب سایت ها هستند.

اگر قصد ساخت وبسایت را دارید، میزبانی وب معتبر خیلی ضروری است که باید در مورد آن همه چیز را بدانید. امروزه صدها میزبان وب در دسترس هستند که هزاران نوع خدمات میزبانی وب را ارائه می دهند. این میزبان ها از رایگان با گزینه های محدود گرفته تا خدمات میزبانی وب گران قیمت و اختصاصی کسب و کارها را در بر می گیرد. بسیاری از صاحبان وب سایت مبتدی با این باور اشتباه که همه گزینه های میزبانی در اصل یکسان هستند، از ارزانترین گزینه استفاده کرده اند.(نقل قول)

تفاوت سرور با هاست

تعریف: هاست یک رایانه یا دستگاهی است که به شبکه متصل می شود در حالی که سرور یک نرم افزار یا یک دستگاه سخت افزاری است که خدمات سایر برنامه ها یا دستگاه های شبکه را ارائه می دهد.

عملکرد: یک هاست منابع را به اشتراک می گذارد و مصرف می کند در حالی که سرور منابع را به اشتراک می گذارد و خدمات را ارائه می دهد.

روش اتصال: یک هاست می تواند با استفاده از اینترنت به دستگاه های دیگر متصل شود در حالی که یک سرور می تواند با استفاده از شبکه محلی (LAN) یا اینترنت به دستگاه های دیگر متصل شود.

نتیجه: تفاوت اساسی بین هاست و سرور این است که هاست رایانه یا دستگاه دیگری است که به شبکه متصل می شود در حالی که سرور یک نرم افزار یا یک دستگاه سخت افزاری است که خدمات را به سایر برنامه ها یا دستگاه های موجود در شبکه ارائه می دهد.

انواع هاست

شاید شما هم هنگام خرید هاست با انواع متفاوت آن روبه رو شده باشید. چون شرکت‌های هاستینگ، هاست های متفاوتی را برای نیاز هر مشتری ارائه می دهند.

۱. هاست اشتراکی (Shared Web Hosting)

هاست اشتراکی در آن یک سرور فیزیکی واحد، میزبان چندین سایت است. بسیاری از کاربران از منابع موجود در یک سرور استفاده می کنند که این امر باعث کاهش هزینه ها می شود. کاربران هر کدام بخشی از سرور را دریافت می کنند که در آن می توانند فایل های وب سایت خود را میزبانی کنند. سرورهای اشتراکی می توانند میزبان صدها کاربر باشند.

هر مشتری با استفاده از هاست اشتراکی بستر میزبانی مشترک برای پایگاه داده، ترافیک ماهانه، فضای دیسک، حساب های ایمیل، حساب های FTPو سایر موارد جانبی ارائه شده توسط میزبان دسترسی دارند. منابع سیستم بر اساس تقاضا توسط مشتریان در سرور به اشتراک گذاشته می شوند و هرکدام درصدی از همه چیز را که شامل RAM و CPU و سایر عناصر مانند سرورMySQL ، سرور Apache و سرور ایمیل را دریافت می کنند.

از آنجا که هزینه های نگهداری سرور بین تمام کاربران تقسیم می شود، هاست اشتراکی کم هزینه ترین روش برای میزبانی سایت خواهد بود. این سبک میزبانی برای وب سایت یا وبلاگ کوچکی مناسب است که به تنظیمات پیشرفته یا پهنای باند بالا نیازی ندارد و به تازگی شروع به کار کرده اند.

مزیت های هاست اشتراکی 

ارزان تر است: هاست اشتراکی به صرفه ترین راه حل میزبانی را ارائه می دهد. با مشارکت بسیاری از افراد در هزینه های سرور، هزینه های شرکت میزبان بین آنها توزیع می شود.

انعطاف پذیر است: مشاغل آنلاین جدید می توانند با یک برنامه مشترک شروع به کار کنند و بدون هیچ زحمتی و بدون دردسر، سایت خود را ارتقا دهند.

مدیریت آسان: راه اندازی هاست اشتراکی ساده است. بیشتر ارائه دهندگان یک پنل کنترل برای مدیریت وب سایت شما ارائه می دهند که رابط کاربری ساده ای دارد.

میزبانی چندین دامنه: می توانید وب سایت های متعددی را در پنل کاربری خود نصب کنید. شما فقط باید مطمئن شوید دامنه هایی که خریداری می کنید، به آن متصل هستند. به عنوان مثال شخصی دارای دامنه های مختلف برای وب سایت شخصی و وبلاگ است. هاست اشتراکی برای این کار مناسب است.

به طور حرفه ای مدیریت می شود: میزبان شما با مراقبت اساسی مدیریت سرور، سردردهای شما را از بین می برد. میزبانی وب خود را به متخصصان بسپارید. با هاست اشتراکی می توانید برای ارتقا و نگهداری سخت افزار، به روزرسانی نرم افزار، حملاتDDoS ، قطع شدن شبکه و … را به شرکت میزبان بسپارید.

مناسب برای وب سایت های پویا: وب سایت های معروف پویا مانند فیس بوک، توییتر و سیستم های مدیریت محتوای پویا (CMS) مانند WordPress و Joomla، همچنین زبان های برنامه نویسی مانند Python یا PHP همگی می توانند در یک هاست اشتراکی اجرا شوند.

مواردی که باید هنگام انتخاب هاست اشتراکی در نظر بگیرید

آپ تایم (Uptime) بودن: هنگامی که به دنبال یک هاست اشتراکی هستید، اطمینان حاصل کنید که تضمین های خاصی برای آپ تایم  بودن دارند.

Uptime  یعنی چی؟

اصولا این واژه را هنگام بررسی شرکت های ارائه دهنده هاستینگ زیاد می بینیم، چون  یک فاکتور مهم هنگام انتخاب هاست می باشد. در واقع Uptime نشان دهنده زمانی است که سخت افزار، سیستم یا دستگاهها با موفقیت کار می کنند. این عدد به صورت درصد نمایش داده می شود. به عنوان مثال شرکتی ادعا می کند که دارای آپ تایم سرور ۹۹٪ است. یعنی در ۹۹ درصد مواقع کاربران به سرویس خود دسترسی دارند.(نقل قول)

سرعت: برای سریع تر شدن لود سایت روی هاست های اشتراکی، مجموعه ای از اقدامات را می توان انجام داد. برخی از این اقدامات تنظیمات سروری است و برخی دیگر، تنظیماتی است که توسط طراح و مالک سایت باید اعمال شود.

ترافیک: قبل از خرید هاست ترافیک سایت خود را پیش بینی کنید. پیش بینی در مورد ترافیک سایت کار آسانی نیست، اما اگر به هر دلیلی انتظار بازدید زیاد دارید، ممکن است هاست اشتراکی مناسب نباشد.

فضای دیسک: اگر سایت شما دارای تصویر فشرده یا فایلهای صوتی و تصویری برای بارگیری است و می خواهید مطمئن شوید که فضای کافی در دسترس دارید، حتما قبل از خرید به میزان فضای دیسک توجه داشته باشید که متناسب با نیازتان فضای کافی خریداری نمائید.

کنترل پنل: مطمئن شوید که میزبان شما دارای یک صفحه کنترل باشد. در واقع کنترل پنل یک رابط تحت وب است که به کاربران امکان می دهد تنظیمات سرور خود را از طریق مرورگر وب مدیریت کنند.

سفارشی سازی محدود: اگر نیازهای فنی خاصی دارید، ممکن است این هاست برای شما مناسب نباشد. شما مجاز به استفاده از نرم افزار سفارشی نیستید. به عنوان مثال، اگر شما نیاز به اجرای یک سیستم عامل جایگزین مانند FreeBSD یا اسکریپت PostgreSQL برای پایگاه داده خود دارید، در این حالت بهترین گزینه یک سرور مجازی خواهد بود زیرا اکثر آنها از MySQL و PHP استفاده می کنند.

پشتیبانی: فقط به این دلیل که هاست اشتراکی ارزان است، به این معنی نیست که نباید انتظار پشتیبانی داشته باشید. به دنبال میزبانی باشید که نمایندگان پشتیبانی شبانه روزی در آن کار می کنند و در دسترس هستند.

آیا هاست اشتراکی برای من مناسب است؟

در صورتی که شرایط زیر را دارید این هاست برای شما مناسب است:

  • تجربه کمی در زمینه میزبانی وب داشته باشید.
  • می خواهید هزینه کمی بپردازید.
  • در حال طراحی یک وب سایت کسب و کار کوچک هستند.
  • نیازی به دسترسی به برنامه نویسی گسترده وب ندارید.
  • در حال یادگیری و تمرین سیستم  مدیریت محتواهایی مانند جوملا یا وردپرس هستید.
  • در حال اداره یک کسب و کار کوچک یا استارتاپ هستید.
  • در حال آزمایش طراحی وب و کدزنی هستند.

وقتی سایت شما به تازگی راه اندازی شده است، این احتمال وجود دارد که ترافیک زیادی را جذب نکنید، مگر اینکه بخواهید یک کمپین بازاریابی بزرگ راه اندازی کنید. علاوه بر این، پیش بینی میزان فضای مورد نیاز دشوار است، مگر اینکه در اندازه محتوا و تصاویری که تولید می کنید ۱۰۰٪ اطمینان داشته باشید. هاست اشتراکی راه حل انعطاف پذیری را ارائه می دهد.

۲. هاست یا سرور مجازی (Virtual Private Server)

هاست مجازی یا سرور مجازی (معمولا آن را با نام VPS  می شناسیم) مرحله بعد از هاست اشتراکی می باشد و برای وب سایت هایی که احساس می کنند که دیگر هاست اشتراکی جوابگوی نیازشان نیست، مناسب است. در هاست اشتراکی که چندین سایت قرار دارند و هیچ تضمینی برای منابع ندارند، VPS به کاربران کمتری امکان تقسیم قسمتهای اختصاص یافته فضای هارد دیسک، حافظه و توان پردازنده را می دهد. هاست مجازی چیزی بین هاست اختصاصی و اشتراکی است.

هر کاربر در VPS به یک ماشین مجازی دسترسی دارد که نسخه شخصی خود از سیستم عامل (OS) اجرا می کند. هاست مجازی به مشتریانی که از VPS استفاده می کنند، قابلیت ها و عملکرد مشابه یک سرور اختصاصی را برای می دهد.

بیشتر صاحبان وب سایت با استفاده از میزبانی هاست اشتراکی شروع به کار می کنند. با گذشت زمان، سایت آنها رشد می کند و منابع و توابع بیشتری را می طلبد، ممکن است به یک گزینه میزبان قدرتمندتر نیاز داشته باشند. سرور مجازی به عنوان قاعده اساسی بین هاست اشتراکی و هاست اختصاصی در نظر گرفته می شود که در آن وب سایت شما روی سرور خود اجرا می شود.

بالاخره هاست اشتراکی مناسب تر است یا هاست مجازی؟ در ادامه تفاوت های دو میزبان را مورد بررسی قرار می دهیم تا راحت تر بتوانید هاست خود را انتخاب کنید.

تفاوت هاست اشتراکی و هاست مجازی چیست؟

اگر هاست اشتراکی را به زندگی در یک مجتمع آپارتمانی تشبیه کنیم که در آن مکان و منابع مشابهی بین ساکنان به اشتراک گذاشته شده است، چندین ساکن (وب سایت) منابع یک ساختمان (یک سرور فیزیکی واحد) را به اشتراک می گذارند. این نوع میزبانی واقعا مقرون به صرفه است. متخصصان ماهر محیط میزبانی هاست اشتراکی را مدیریت می کنند و همچنین یک پنل برای مدیریت سایت در اختیار مشتریان می گذارند.

مسئله اصلی این سبک میزبانی، پهنای باند است. این نوع میزبانی (اشتراکی) برای بیشتر وب سایت های جدید کافی است، اما در نهایت وب سایت ها به ابزاری برای مقیاس پذیری نیاز دارند که با رشد آن ها مقیاس بندی شوند تا در صورت نیاز به هاست مجازی تغییر میزبانی دهند. اشکال مهم دیگر در هاست اشتراکی این است که نمی تواند به خوبی از پس ترافیک برآید. هاست مجازی به مشکلات مقیاس پذیری و منابع محدود پاسخ می دهد.

هاست مجازی قدرتمندتر از هاست اشتراکی

هاست مجازی قدرتمندتر از هاست اشتراکی است. نکته جالب در مورد هاست مجازی این است که از هاست اختصاصی تبعیت می کند اما منابع سیستم اختصاص یافته بین سایت های جداگانه تقسیم شده است. هاست اختصاصی از هاست مجازی قدرتمند تر است زیرا یک سرور اختصاصی که در آن تمام منابع به یک وب سایت اختصاص داده شده است. در ادامه مفصل در مورد هاست اختصاصی توضیح خواهیم داد.

هاست مجازی چگونه کار می کند؟

اگر با VMware یا ماشین مجازی آشنا باشید، با نحوه کار هاست مجازی راحت تر آشنا خواهید شد. ماشین های مجازی به شما امکان می دهند آنچه را که به عنوان سیستم عامل مجازی شناخته می شوند با یک ماشین اجرا کنید. به عنوان مثال، اگر سیستم عامل رایانه شما ویندوز باشد، شما می توانید سیستم عامل لینوکس را بدون نیاز به یک رایانه دیگر، در همان رایانه خود که ویندوز است، اجرا کنید.

هاست مجازی هم مانند ماشین مجازی کار می کند. مجازی سازی از طریق تکنولوژی hypervisor امکان پذیر است. hypervisor نوعی سخت افزار یا نرم افزار است که با جدا کردن سخت افزار فیزیکی از سیستم عامل و برنامه های رایانه، ماشین های مجازی (VM) را ایجاد و اجرا می کند. سیستم رایانه ای که hypervisor روی آن کار می کند به عنوان یک ماشین میزبان شناخته می شود و هر VM را یک ماشین مهمان می نامند.

با استفاده ازهاست مجازی با هزینه خیلی کمتر از مزایای سرور اختصاصی بهره مند می شوید vps   امتیازات بیشتری را در سیستم عامل ارائه می دهد و به کاربران امکان می دهد هر نوع نرم افزاری را که قادر به اجرای آن سیستم عامل است، نصب کنند. هر نرم افزار سرور مجازی به طور جداگانه نصب شده است.

هنگامی که وب سایت شما در VPS ذخیره می شود، مسئولیت تنظیم، نگهداری و اجرای سرور به عهده خود شما است. مدیریت یک سرور اینترنتی کار ساده ای نیست! این شامل مراقبت از وصله های امنیتی، پیکربندی سرور، به روزرسانی نرم افزار و غیره است. در صورت عدم داشتن مهارت فنی موردنیاز، این کار بسیار مشکل است و به همین دلیل دو نسخه میزبانی VPS وجود دارد. VPS مدیریت شده و VPS مدیریت نشده.

VPS کنترل نشده

با VPS کنترل نشده، میزبانی وب شما، نصب سیستم عامل را بر عهده می گیرد و شما به عنوان مالک سایت مدیریت جنبه های مختلف سرور را بر عهده می گیرید از جمله:

نصب نرم افزار و به روزرسانی های نرم افزار.

نظارت بر تهدیدات امنیتی، نصب موارد امنیتی و رفع پیام های خطا.

در صورت قطع یا خرابی سخت افزار، در صورت پشتیبانی از میزبان، چیز زیادی دریافت نخواهید کرد.

پیکربندی و نگهداری سرور خود از جمله هرگونه ارتقا که ممکن است بخواهید مشاهده کنید.

شما مسئولیت راه اندازی سرویس های پشتیبان گیری از سایت های خود را بر عهده می گیرید.

این به صاحبان سایت هایی که دارای سابقه فنی هستند، توصیه می شود.

VPS  مدیریت شده

دارندگان سایت با ذکاوت فنی کمتر یا پرسنل کمتری می توانند از VPS مدیریت شده بهره مند شوند. با مدیریت میزبانی هاست، متخصصان IT با نگه داشتن درست سرور و مراقبت از سرور مجازی، کار شما را کاهش می دهند. آنچه شما باید از یک ارائه دهنده میزبانی وب انتظار داشته باشید:

راه اندازی اولیه سرور: هنگامی که سایت خود را با VPS راه اندازی می کنید، چند مرحله برای تنظیم سرور وجود دارد، از جمله نصب صفحه کنترل، نرم افزار سرور و نصب برنامه ها و سیستم عامل. یک میزبان مدیریت شده از این امر مراقبت خواهد کرد.

بروزرسانی ها: به همین ترتیب، تمام برنامه ها و بروزرسانی های سیستم عامل و تنظیم دقیق سرور برای شما انجام می شود.

موارد امنیتی مورد نیاز: موارد امنیتی مورد نیاز سیستم عامل و نرم افزار سرور اصلی شما نصب و به روز می شود.

نظارت: علائم هشدار دهنده زود هنگام خرابی سخت افزار و حمله مخرب را نظارت می کند.

پشتیبان گیری خودکار: در صورت بروز هرگونه مشکلی در سایت شما، می توانید آن را به نسخه قبلی بازگردانید.

با ارائه دهنده میزبانی VPS خود مشورت کنید تا ببینید چه سطوح مدیریتی را ارائه می دهند. برخی از آنها انعطاف پذیری بیشتری دارند.

مبادلات بین VPS مدیریت شده و مدیریت نشده در مقابل انعطاف پذیری است. اگرچه سرویس های مدیریت نشده به طور طبیعی بسیار ارزان تر از سرویس های مدیریت شده هستند، اما یک مشکل وجود دارد. شما باید برای اجرا و نگهداری سرویس های مدیریت شده دانش فنی داشته باشید، یا کسی را استخدام کنید تا به راحتی کار کند و از حملات احتمالی در امان بماند.

مزایای میزبانی VPS چیست؟

محاسن اصلی سرورهای VPS این است که این سرویس به شما این آزادی را می دهد که ماشین مجازی خود را داشته باشید. دقیقاً مانند یک سرور اختصاصی گران و اختصاصی با عملکردی که به شما امکان می دهد با اوج گیری سنگین، ترافیک متوسطی را کنترل کنید.

سفارشی سازی: از آنجا که سیستم عامل خود را دارید، با VPS می توانید آن را متناسب با نیاز خود تنظیم کنید. به عنوان مثال، اگر نمونه هایی از برنامه های سرور خود را ازPHP ، بهMySQL ، Apache داشته باشید، می توانید آنها را به گونه ای تنظیم کنید که سرور متناسب با نیازهای شما باشد.

کنترل: توانایی نظارت بر یک محیط میزبانی را ارائه می دهد. حتی اگر یک سرور VPS را با دیگران به اشتراک بگذارید، بدون ایجاد مزاحمت برای دیگران، می توانید دوباره راه اندازی کنید.

ارزان تر: مقرون به صرفه تر از یک سرور اختصاصی.

منابع اختصاصی: با یک سرورVPS ، هر زمان که بخواهید مقدار RAM از پیش تعریف شده ای در دسترس دارید. برخلاف میزبانی وب مشترک، جایی که ممکن است دیگران سرور شما را به اشتراک بگذارند که بتوانند حافظه RAM را در صورت تمایل بیشتر مصرف کنند!

مقیاس پذیر: نکته جالب دیگر در مورد VPS این است که می توانید منابعی را که فکر می کنید نیاز دارید خریداری کنید و اگر این کافی نیست، می توانید به سادگی اندازه آن را افزایش دهید.

آیا به VPS نیاز دارم؟

موارد استفاده برای هر نوع میزبانی وجود دارد، بنابراین میزبانی VPS دقیقاً برای چه کسی مناسب است؟ شما باید میزبانی VPS استفاده کنید اگر:

تجارت شما در حال گسترش است و فراتر از محدودیت های میزبانی مشترک است.

شما انتظار دارید طی چند ماه آینده افزایش قابل توجهی در بازدید سایت داشته باشید. به عنوان مثال، سایت شما به یک تلاش بازاریابی یا یک کمپین تبلیغاتی جدید، یا اگر در حال گسترش به بازارهای دیگر هستید، متمایل شده است.

ممکن است پهنای باند کافی برای اداره یک وب سایت داشته باشید، اما اگر در آینده نزدیک می خواهید چندین وب سایت را میزبانی کنید، به منابع بیشتری نیاز خواهید داشت. به همین ترتیب، اگر حساب میزبانی مشترک فعلی شما منابع را مصرف می کند و میزبانتان از شما می خواهد که سرویستان را بروزرسانی کنید، وقت آن است که VPS را انتخاب کنید.

وب سایت شما به حریم خصوصی و عملکرد بهتری نیاز دارد که این موضوع در هاست اشتراکی ضعیف است.

شما می خواهید بر روی سرور کنترل کاملی داشته باشید، مواردی مانند پیکربندی های سفارشی، دسترسی روت و نصب هایی که در هاست اشتراکی در دسترس نیستند.

جمع بندی

میزبانی به سبک VPS بهترین راه برای ادامه موفقیت هر سایتی است که رشد و گسترش سریعی دارد. با استفاده از VPS ، نه تنها از میزان ذخیره سازی و پهنای باند فوق العاده ای لذت خواهید برد، بلکه یک راه حل مقرون به صرفه برای پاسخگویی به خواسته های یک سایت شلوغ است. البته ما به میزبانی اختصاصی اشاره کرده ایم که برای اکثر افراد مقدار زیادی از منابع ممکن است نیاز نباشد و هزینه قابل توجه بیشتری متحمل خواهید شد.

۳. هاست اختصاصی (Dedicated Web Hosting)

هاست اختصاصی یک سرور فیزیکی است که تمام منابع دستگاه به یک سرویس گیرنده اختصاص یافته است. برخلاف هاست اشتراکی که منابع بین همه کاربران توزیع می شود، یک هاست اختصاصی به شما امکان می دهد از تمام دارایی های موجود در یک سرور بهره مند شوید. به طور خلاصه، هاست اختصاصی قدرت و سازگاری بیشتری نسبت به هر هاست دیگری دارد.

از هاست اختصاصی برای چه مواردی می توان استفاده کرد؟

هاست اختصاصی گزینه خوبی برای کسانی است که سابقه فنی دارند و می توانند سرور را به تنهایی مدیریت و پیکربندی کنند. هاست اختصاصی معمولاً برای میزبانی از وب سایت های پربازدید، برنامه های وب و سایر سناریوهای میزبانی که کارایی بالاتری دارند، استفاده می شوند.

هاست اختصاصی در مقابل هاست ابری(cloud server)

دو عامل اصلی که هاست اختصاصی را از هاست ابری متمایز می کند:

عملکرد خام دستگاه: هیچ لایه مجازی سازی باعث مصرف منابع در سرور اختصاصی نمی شود، بنابراین تمام منابع فیزیکی در اختیار شماست.

سطح مدیریت سرور: با یک هاست اختصاصی، شما قادر به مدیریت همه موارد از پیکربندی آن گرفته تا داده های میزبان هستید و مسئولیت کلیه جنبه های تأمین امنیت را بر عهده دارید. بنابراین، شما می توانید نصب پیشرفته تری را که ممکن است برای استفاده از برخی از برنامه های تجاری لازم باشد، ایجاد کنید.

اما مزیت اصلی هاست اختصاصی،‌ مطمئناً آزادی است که شما به عنوان کاربر کسب می کنید. با این حال، اگر می خواهید از مدیریت فنی خودداری کنید و فقط روی پروژه وب سایتتان خود تمرکز کنید، می توانید نوع کامل مدیریت سرور را انتخاب کنید چراکه کلیه تنظیمات سرور توسط یک تیم پشتیبانی فنی انجام می شود.

هاست ابری ارزان تر از هاست اختصاصی به نظر می رسد، اما یک هاست اختصاصی در منابع و تعداد مشتریانی که می توانید در هر زمان سرویس دهی کنید، بسیار بیشتر است.

 

چرا ممکن است به هاست اختصاصی نیاز داشته باشید؟

 

۱. برای رشد وب سایت و کنترل میزان افزایش بازدید

اگر برنامه دارید وبسایتتان به سرعت رشد کند، یک هاست اختصاصی ایده خوبی برای این منظور است. میزان ترافیکی که هر روز به وب سایت شما می آید، عامل مهمی در عملکرد وب سایت و در نتیجه درآمد شما است. به عنوان مثال، اگر وب سایت شما همچنان از هاست اشتراکی هنگام افزایش بازدید استفاده می کند، عملکرد آن می تواند به میزان قابل توجهی کاهش یابد.

اگر آماده کنترل میزان زیادی از ترافیک نیستید، وب سایت شما ممکن است سقوط کند یا در غیر این صورت منجر به تجربه منفی کاربر شود. با میزبانی وب سایت خود در یک هاست اختصاصی که منابع کافی در آن وجود دارد.

۲. برای امنیت وب سایت

امنیت برای هر وب سایت مهم است، به ویژه برای وب سایت هایی که شامل اطلاعات حساس مانند ایمیل های محرمانه، شماره کارت اعتباری یا اطلاعات مشتری هستند. محافظت از این اطلاعات در برابر ویروس ها، هکر ها و سایر خطرات بسیار مهم است. یک حمله ممکن است وب سایت شما را خراب کند، بر سئوی شما تاثیر منفی بگذارد و بنابراین مشتریان خود را از دست بدهید. یک هاست اختصاصی به شما امکان می دهد امنیت بهینه برای وب سایت خود و هر گونه اطلاعات کاربر ذخیره شده ارائه دهید.

با داشتن یک هاست اختصاصی، مسئولیت امنیت وب سایت خود را کاملاً بر عهده دارید. این بدان معنی است که شما می توانید ویژگی های مورد نیاز خود را برای نیازهای خاص وب سایت و پرونده های ذخیره شده خود بهینه کنید.

۳. برای بهینه سازی زمان بارگذاری صفحه

زمان بارگیری آهسته می تواند تقریباً بر تمام جنبه های وب سایت شما تاثیر منفی بگذارد. صفحات کند می توانند منجر به معیارهای کم تعامل و نرخ پرش بالاتر شوند. اگر یک راه حل با میزبانی وب با عملکرد بالا همان چیزی است که شما نیاز دارید، یک سرور اختصاصی انتخاب بدیهی است. با اجرای یک وب سایت در یک هاست اشتراکی، منابع بین همه کاربران سرور توزیع می شوند. انتخاب یک هاست اختصاصی، پهنای باند مورد نیاز برای افزایش زمان بارگذاری صفحه را تضمین می کند.

۴. کنترل سرور

هنگام انتخاب هاست اختصاصی، می توانید هاست خود را متناسب با نیازهای خاص تجارت خود تنظیم کنید. این که شما چگونه می خواهید از سرور خود استفاده کنید، به خود شما بستگی دارد. شما انعطاف پذیری لازم برای مدیریت، نظارت و تغییر نرم افزار را به دلخواه خود دارید.

همچنین برای تامین نیازهای برنامه نویسی سفارشی ممکن است به میزبانی هاست اختصاصی نیاز داشته باشید. با یک هاست اختصاصی، می توانید نرم افزار مورد نظر خود را انتخاب کنید، مشخصات سخت افزار، سیستم عامل مورد نیاز و سایر گزینه های مختلف برنامه نویسی سفارشی را تنظیم کنید. به طور خلاصه، به شما امکان کنترل کامل محیط میزبانی شما را می دهد.

به همین دلیل، هاست اختصاصی یک پیشنهاد فریبنده برای توسعه دهندگان وب پیشرفته و کسانی که نیازهای خاص دارند.

چه موقع باید به یک هاست اختصاصی ارتقا پیدا کنید؟

چندین شاخص می تواند به شما بگوید که چه موقع زمان سوئیچینگ به یک سرور اختصاصی است:

  • اگر در مورد رشد آنلاین تجارت خود جدی هستید و وب سایتی دارید که به منابع اصلی، یعنی قدرت، انعطاف پذیری و کنترل بیشتر نیاز دارد.
  • اگر می خواهید بازدید کننده بیشتری داشته باشید و عملکرد وب سایت خود را افزایش دهید. به روزرسانی به یک هاست اختصاصی، منابع مورد نیاز برای رسیدگی به هزاران درخواست دسترسی به وب سایت شما را فراهم می کند. همچنین اگر محتوای گرافیکی و ویدئویی زیادی دارید ، بهتر است آن را ارتقا دهید زیرا به پهنای باند و فضای دیسک بیشتری احتیاج دارید.
  • اگر چندین سایت و برنامه متفاوت تحت وب دارید، می توانید همه برنامه هایتان را خود تحت کنترل یک هاست اختصاصی قرار دهید. سپس کلیه منابع برای برنامه هایتان با عملکرد بالا در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
تفاوت بین میزبانی مشترک و سرور اختصاصی چیست؟

هاست اشتراکی به چندین وب سایت اجازه می دهد تا در یک وب سرور میزبانی شوند. هاست اختصاصی، به نوبه خود، یک سرور منفرد است که فقط به یک کاربر اختصاص داده شده است.

مدیریت

هاست اشتراکی گزینه خوبی برای آن دسته از دارندگان وب سایت است که مهارت فنی زیادی در مدیریت و کنترل همه چیز ندارند، اما مایل به حضور آنلاین هستند. با هاست اشتراکی دسترسی مدیریتی محدودی دارید و نمی توانید پیکربندی نرم افزار را سفارشی کنید. به cPanel دسترسی دارید که با آن می توانید پرونده ها، پایگاه داده ها، ایمیل ها، گزارش خطاها و برخی تجزیه و تحلیل های سرور را مدیریت کنید. در صورت خراب شدن هاست، همیشه می توانید مطمئن باشید که تکنسین ها در کمترین زمان ممکن مشکل را حل خواهند کرد. هاست اختصاصی برای کسانی که سابقه فنی دارند و می توانند سرور را به تنهایی مدیریت یا پیکربندی کنند، انتخاب خوبی است.

کارایی

عملکرد وب سایت در جذب بازدیدکنندگان جدید و تبدیل ترافیک نقش مهمی دارد. یک وب سایت با برنامه نویسی کارآمد از منابع کمی برای هر بازدید کننده استفاده می کند و به تعداد زیادی بازدید کننده هم اجازه بازدید می دهد. در حالی که یک وب سایت با برنامه نویسی ضعیف یا ناکارآمد فقط ممکن است چند بازدید کننده را طرد کند.

به طور کلی، اگر عملکرد هاست اشتراکی و اختصاصی را با هم مقایسه کنیم، اختصاصی سرعت و اطمینان بیشتری خواهد داشت زیرا منابع بیشتری مانندCPU ، RAM و غیره را در اختیار دارد و این منابع فقط توسط وب سایت شما استفاده می شوند. در حالی که از هاست اشتراکی استفاده می کنید، هرگز نمی توانید مطمئن باشید همسایه شما کیست و آیا فعالیت آنها بر روی سرور تاثیر منفی دارد. به عنوان مثال، ممکن است به دلیل برخی فعالیت های تبلیغاتی، افزایش بازدید داشته باشند.

امنیت

یک هاست اختصاصی تقریباً همه انواع اسکریپت ها و نرم افزارها را اجرا می کند و شما همیشه می توانید هر نرم افزار امنیتی را نصب کنید تا لایه اضافی برای اطمینان به هاست خود اضافه کنید.

هزینه

مطمئنا، همه دوست دارند سریعترین و ایمن ترین سرور را با ارزانترین قیمت داشته باشند. اما هر سرویس باید قیمت مناسب داشته باشد. با هاست اشتراکی، منابع سرور بین چندین کاربر به اشتراک گذاشته می شود، بنابراین هزینه کمتر است. یک هاست اختصاصی فقط به یک کاربر اختصاص دارد و این دلیل اصلی هزینه بیشتر آن است. پس قبل از خرید هاست اختصاصی این سوالات مدنظرتان باشد:

چه نوع کنترل بر روی حساب میزبانی مورد نیاز است؟

میزان بازدید روزانه و ماهانه از وب سایت شما چقدر است؟

شرایط امنیتی شما چطور است؟

بودجه ماهانه شما چقدر است؟

۴. هاست ابری (Cloud Web Hosting)

تا اینجا فقط یک سرور میزبان سایت شما بود اما در هاست ابری چندین سرور از سایت شما پشتیبانی می‌کنند. مزیت آن این است که اگر یکی از سرورها در سرویس‌دهی به مشکل خورد، سرور بعدی سایت را در دسترس کاربر قرار می‌دهد. برخلاف ارائه دهندگان میزبانی وب سنتی که از سرورهای فیزیکی استفاده می کنند، هاست ابری داده ها را در چندین سرور مجازی پخش می کند. (این سرور میزبان در یک محیط مجازی وجود دارد، از این رو “cloud” نامگذاری شده است.) این به معنای انعطاف پذیری، مقیاس پذیری، عملکرد، سرعت و زمان بیشتر است.

این روزها بیشتر مشاغل به سمت میزبانی ابری گرایش پیدا می کنند تا نیازهای آنلاین خود را برآورده کنند. هاست ابری مزایای گسترده ای را به همراه دارد. به چند مورد از این مزایا می پردازیم:

آپ تایم(Uptime): به لطف زیرساخت سرور مجازی توزیع شده، میزبانی ابری باعث عدم دسترسی به سرویس نمی شود.

مقیاس پذیری: یک زیرساخت ابری به شما امکان می دهد منابع میزبانی خود را بدون محدودیت های سخت افزاری فیزیکی رشد دهید.

سرعت: هنگامی که از هاست ابری استفاده می کنید، از بالاترین سرعت وب سایت لذت ببرید.

امنیت داده: اگر هاست ابری را انتخاب کنید، هرگونه مشکل هاست به معنای از دست دادن داده های ارزشمند شما نیست.

هزینه های کمکی: با هاست ابری، شما فقط هزینه منابعی را که واقعاً استفاده می کنید، پرداخت می کنید.

انواع هاست ابری

هاست ابری عمومی

هاست ابری عمومی معادل هاست اشتراکی است، جایی که زیرساخت ماشین های شبکه داده های چندین وب سایت را در خود نگه می دارد. در حالی که سخت افزار بین سایر حساب های مجازی به اشتراک گذاشته شده است، فقط هزینه منابع به اشتراک گذاشته می شود.

بر خلاف هاست اشتراکی، جایی که منابع را به اشتراک می گذارید، به عنوان مثال فضای دیسک و قدرت پردازش، هاست ابری عمومی به معنای محصور شدن منابع شما است و به شما امکان دسترسی کامل را می دهد.

هاست های ابری عمومی اغلب توسط کاربران از طریق یک کنترل پنل یا RESTful API در عرض چند ثانیه ایجاد می شوند. در صورت لزوم، به راحتی مقیاس پذیر می شوند، این سرورها به کاربران امکان می دهند بدون نیاز به کمک خارجی، تنظیمات خود را حفظ و پیکربندی کنند.

هاست ابری ابر مقیاس

با توجه به تمام مزایای هاست ابری عمومی، جای تعجب نیست که چرا سه بازیکن اصلی در صحنه ظاهر شده اند. آمازون، مایکروسافتو گوگل.

اینها به عنوان مقیاس های بزرگ شناخته می شوند و شامل AWS (آمازون) ، GCP (گوگل) و Azure (مایکروسافت) هستند. از آنجا که زیرساخت های آنها در چنین مقیاس عظیمی است، معمولاً بیشتر از هاست ابری به عنوان ابرهای فوق مقیاس شناخته می شوند.

هاست ابری خصوصی

اگر ترجیح می دهید زیرساخت خود را با سایر حساب های ابری یا وب سایت ها به اشتراک نگذارید، هاست ابری خصوصی یا مجازی سازی خصوصی که گاهی اوقات نامیده می شود، بهترین گزینه برای شماست. مطمئناً، هزینه بالاتری دارد اما امنیت و کنترل بیشتری را نیز ارائه می دهد.

مناسب برای کسانی است که داده های حساس را مدیریت می کنند یا توانایی پرداخت هرگونه خرابی را ندارند، فضای هاست ابری خصوصی به معنای دریافت سخت افزار اختصاصی، شبکه زائد، برق، فضای ذخیره سازی و همچنین سیستم عامل مورد نظر شما است. در صورت وجود زیرساخت های خاص، هاست ابری خصوصی به شما امکان می دهد از سخت افزار موجود استفاده کنید که به نوبه خود سرمایه گذاری شما را کاهش می دهد.

هاست ابری ترکیبی

همانطور که از نامش پیداست، ابر ترکیبی با بهم آمیختن ابرهای عمومی و خصوصی و همچنین زیرساخت های داخلی، بهترین های هر دو جهان را برای شما به ارمغان می آورد.

اگرچه هر ابر ترکیبی متفاوت است، بسته به سازمان و یا تجارت متفاوت است، اگر شما با داده های حساس و بارهای کاری پویا سروکار دارید، استقرار یک ابر خصوصی می تواند معجزه آسا باشد.

با این حال، برای آزمایش محیط ها و بارهای کم اهمیت، این موارد به راحتی می توانند در یک ابر عمومی مستقر شوند. به عبارت دیگر، برنامه های کم اهمیت می توانند به طور مکرر در یک ابر عمومی به روز شوند، در حالی که پایگاه داده های حساس را می توان در ابر خصوصی خلوت نگه داشت.

این روش می تواند صرفه جویی در هزینه و بهره وری را به حداکثر برساند در حالی که تاخیر، حریم خصوصی و مسائل امنیتی را به حداقل می رساند. بنابراین جای تعجب نیست که چرا این محیط ترکیبی محبوب می شود. در واقع، طبق گفته گارتنر، پیشروترین شرکت تحقیقاتی و مشاوره ای جهان، بیش از ۷۵٪ از سازمانهای متوسط ​​و بزرگ تا سال ۲۰۲۱ استراتژی فناوری اطلاعات چند ابری یا ترکیبی را اتخاذ کرده اند.

تفاوت میزبانی وب سنتی با هاست ابری

همانطور که قبلا ذکر شد، وب سایت ها اغلب در یک سرور فیزیکی میزبانی می شوند، خواه مشترک بین بسیاری از کاربران باشد یا به یک کاربر اختصاص یافته باشد.

تفاوت هاست اشتراکی با هاست ابری

به عنوان یک تازه کار، هاست اشتراکی به عنوان نوع میزبانی در سطح ابتدایی در نظر گرفته می شود که وب سایت شما منابع خود را با سایر کاربران در همان سرور به اشتراک بگذارد.

مزایای فن آوری ابری به مشتریان یک راه حل ذخیره سازی ابری ارائه می دهد که با توزیع آن در سرورهای مختلف، داده های وب سایت شما را با یک لایه محافظت اضافی تقویت می کند. با خرابی صفر و بالاترین عملکرد، تمام ثبات لازم را برای شما فراهم می کند.

تفاوت هاست مجازی با هاست ابری

هاست مجازی دقیقاً مانند یک سرور فیزیکی مستقل عمل می کند، با این تفاوت که به چندین سرور “مجازی” تقسیم می شود.

به نظر می رسد که به هاست ابری شبیه است، تفاوت اصلی در اینجا این است که به جای داشتن یک سرور مخصوص وب سایت شما، به عنوان مثال VPS، شما به شبکه ای از ماشین های مجازی تقریباً نامحدود دسترسی دارید.

تفاوت هاست اختصاصی با هاست ابری

اگر نگران امنیت داده هستید و انتظار عملکردی بی نظیر را دارید، یک سرور اختصاصی همیشه پشت شماست. هنگامی که با هاست ابری مقایسه می شود، یک هاست اختصاصی بدان معنی است که شما سرور فیزیکی خود را در اختیار دارید، به شما منابع ذخیره شده بیشتر، یک محیط امنیتی جداگانه، کنترل اجزای سرور سطح پایین و آزادی بیشتر در تنظیمات می دهد.

یک اشکال احتمالی! برای مدیریت زیرساخت ها، نظارت و رسیدگی به مشکلات سخت افزاری، پیکربندی ها، به روزرسانی ها و موارد دیگر، هزینه های عملیاتی را متحمل می شوید. اگر متوجه شدید که نیازهای منابع شما همچنان به رشد سرور اختصاصی شما ادامه می دهد، باید یک گزینه بهتر را اجاره کنید، بنابراین مبلغ بالاتری پرداخت می کنید. به علاوه، مهاجرت به سرور دیگری می تواند خطر خرابی شما را افزایش دهد. با این وجود با هاست ابری، شما فقط هزینه آنچه را که استفاده می کنید پرداخت می کنید و همیشه می توانید نیازهای خود را تغییر دهید.

تفاوت هاست وردپرس مدیریت شده با هاست ابری

در اینجا، وردپرس برای شما نصب شده است و وب سایت وردپرس شما به سرعت منتشر می شود. شما مجبور نیستید به کارهای اداری مانند تعمیر و نگهداری سایت، مدیریت صفحه کنترل یا سایر موارد فنی بپردازید. به عبارت دیگر، به شما امکان می دهد فقط بر روی وب سایت خود تمرکز کنید.

نتیجه گیری

اگر متوجه شدید که منابع موجود با ارائه دهنده هاست فعلی خود را بیش از حد افزایش داده اید یا اینکه وب سایت شما اکنون افزایش چشمگیری در بازدید دارد، میزبانی ابری می تواند راه حل شما باشد.

در واقع، بسیاری از سرویس ها با هاست ابری با در نظر گرفتن کاربران غیرفنی طراحی شده اند و یک کنترل پنل بصری ارائه می دهند که ایجاد و مدیریت وب سایت شما را آسان تر از همیشه می کند. از طریق هاست ابری می توانید دامنه های خود را مدیریت کنید، حساب های FTP را برای انتقال فایل از راه دور تنظیم کنید، پایگاه داده ها را مستقیماً ویرایش کنید و لیست ادامه دارد. در اینجا شما می توانید به طور کامل بر روی وب سایت خود (یا برنامه های وب) تمرکز کنید و نکات فنی را فراموش کنید.

  1. ۵. هاست وردپرس (Wordpress web hosting)

به زبان ساده، هاست وردپرس نوعی هاست می باشد که برای اجرای وردپرس و عملکرد بهتر، سرورهای آن بهینه‌سازی شده است. ویژگی های بیشتر ارائه شده بسته به نوع هاست وردپرس شما متفاوت خواهند بود. اما، به طور کلی به ویژگی هایی مانند نصب با یک کلیک مجهز خواهد شد، بنابراین می توانید به سرعت وردپرس را در سایت خود نصب کنید یا بروزرسانی خودکار هسته وردپرس را انجام دهید.

به خاطر داشته باشید که اگر می خواهید سایتتان را با وردپرس ایجاد کنید، داشتن هاست وردپرس الزامی نیست. می توانید وردپرس را تقریباً روی هر نوع میزبانی اجرا کنید زیرا شرایط لازم برای اجرای وردپرس کم است. در واقع، تنها نیازهای فنی پشتیبانی شده برای اجرای وردپرس شامل MySQL 5.0.15 یا بالاتر و PHP 5.2.4 یا بالاتر است. با این حال، به این دلیل که می توانید وردپرس را روی هر هاستی از نظر فنی اجرا کنید، به این معنی نیست که باید این کار را انجام دهید. هاست وردپرسی به شما کمک می کند از وب سایت خود بیشترین بهره را ببرید و عملکرد بالاتری به شما ارائه دهد.

أنواع هاست وردپرس

  1. هاست اشتراکی وردپرس

این هاست یک گام بالاتر از هاست اشتراکی سنتی است زیرا به طور خاص برای وردپرس بهینه شده است. هاست اشتراکی وردپرس، منابع سرور را با وب سایت های دیگر به اشتراک می گذارد. این اشتراک محیط وب سرور همان چیزی است که به پایین نگه داشتن هزینه ها کمک می کند.

برخی از محاسن هاست اشتراکی

۱- هاست اشتراکی ارزانترین نوع هاست وردپرس است.

۲- از دیگر ویژگی های متداولی که در هاست وردپرس پیدا خواهید کرد، امکان استفاده از نصب کننده وردپرس با یک کلیک است، بنابراین می توانید وردپرس را در عرض چند دقیقه نصب کنید. برخی از میزبان ها حتی به شما امکان می دهند وردپرس را از لحظه ورود به سیستم میزبانی از قبل نصب کنید.

۳-  به روزرسانی خودکار هسته وردپرس، همراه با تم و افزونه ها و البته یک تیم پشتیبانی آگاه است.

برخی از معایب هاست اشتراکی

تمام مسائل مربوط به هاست اشتراکی از این واقعیت ناشی می شود که شما با صدها کاربر دیگر و هزاران وب سایت دیگر از یک محیط مشترک استفاده می کنید. این می تواند منجر به چهار مشکل اصلی شود:

۱- وب سایت های غیر از وب سایت شما ممکن است از مقدار نامتناسب منابع موجود در سرور استفاده کرده و باعث کند شدن سایت شما شود.

۲- مشکلات امنیتی موجود در یک حساب ممکن است به حساب شما نفوذ کند. شما می توانید از وب سایت خود با تمام فن آوری هایی که در اختیار دارید محافظت کنید اما ممکن است هنوز یک مشکل در سطح سرور شما را تحت تأثیر قرار دهد. میزبانان هاست اشتراکی باید از انزوا برای جلوگیری از این مسئله هوشیار باشند اما همه این کار را نمی کنند.

۳- زمان بالا و قابلیت اطمینان می تواند یک مسئله مهم در هاست اشتراکی باشد. از آنجا که وب سایت های دیگر ممکن است باعث مشکلات امنیتی شوند، نه تنها در معرض خطر هستید، بلکه به راحتی نمی توانید تشخیص دهید که چه مشکلی رخ دهد.

۴- هاست اشتراکی به معنای آن است که هیچ کس، هیچ گونه کنترل واقعی بر روی مشخصات سرورهای خود ندارد و در نتیجه یک تنظیم متناسب برای همه انجام می شود. این برای سایت های کوچک خوب است اما با رشد، به برخی از اقلام اضافی نیاز خواهید داشت.

۲. هاست مدیریت شده وردپرس

هاست مدیریت شده وردپرس از یکی از بالاترین سطح میزبانی سایت ها را برخوردار می باشند. هاست این هاست استرس میزبانی و مدیریت سایت شما را از بین می برد، زیرا در هر مرحله تیمی از متخصصان وردپرس خواهید داشت.

به طور معمول، هاست مدیریت شده وردپرس از یک سرور اختصاصی استفاده می کند. با این حال می توان آن را با میزبانیVPS ، میزبانی ابری یا حتی یک محیط سرور مشترک پیکربندی کرد. نوع دقیق مشخصات سرور به ارائه دهنده میزبانی که در آخر انتخاب می کنید بستگی دارد. اغلب متوجه خواهید شد که هاست مدیریت شده وردپرس از سرورهای اختصاصی استفاده می کنند، بنابراین به شما امکان کنترل بیشتر بر تنظیم و مقیاس پذیری هاست را می دهد.

برخی از مزایای هاست مدیریت شده

سرعت بالا: اگر یک سایت وردپرسی را اجرا می کنید، می توانید با استفاده از یک محیط بهینه شده سرور، سرعت بارگیری بسیار سریع را بدست آورید.

سطح بالای امنیت: با هاست وردپرس شما یک محیط میزبانی امن دارید که برای محافظت در برابر حملات خاص وردپرس طراحی شده است.

بروزرسانی خودکار: با به روزرسانی خودکار می توانید بدون هیچ گونه کار اضافه، سایت خود را سریع و ایمن نگه دارید.

تیم پشتیبانی اختصاصی: هاست وردپرس به شما کارکنان پشتیبانی ارائه می دهد که کاملاً در وردپرس تبحر دارند و می توانند به شما در رفع سریع مشکلات میزبانی یا سایت کمک کنند.

آپ تایم(Uptime): اگر سایت شما درآمد کسب می کند، پس هر لحظه آفلاین بودن به ضرر شماست و در حال از دست دادن پول هستید. یک میزبان وردپرس می تواند به جلوگیری از این اتفاق کمک کند.

هاست مدیریت شده وردپرس یکی از راه حل های میزبانی سفارشی تر است. در نتیجه، اشکالاتی وجود دارد که ممکن است با اهداف سایت شما همسو نباشد. به عنوان مثال، به طور معمول محدودیت های افزونه وجود دارد. برخی از افزونه ها به دلیل کدگذاری، پروتکل های امنیتی یا دلایل مختلف ممکن است اجرا نشوند. بنابراین، اگر از افزونه ای استفاده می کنید که هاست اجازه آن را نمی دهد، باید گزینه دیگری را پیدا کنید یا کلاً شکل متفاوتی از میزبانی را در نظر بگیرید. همچنین، اگر می خواهید هر نوع سایت دیگری را فراتر از وردپرس اجرا کنید، نمی توانید این کار را با هاست مدیریت شده وردپرس انجام دهید.

سرانجام، ممکن است هزینه های هاست مدیریت شده وردپرس برای برخی از دارندگان وب سایت بسیار سنگین باشد. اگر وب سایت شما بسیار سودآور است، سرمایه گذاری در هاست مدیریت شده وردپرس می تواند به بهبود عملکرد سایت شما کمک کند، ضمن اینکه در انجام کارهای میزبانی فنی در وقت صرفه جویی می کنید.

برخی از معایب هاست مدیریت شده

۱- بزرگترین نقطه ضعف برچسب قیمت بالاتر در مقایسه با سرورهای VPS است. همین ویژگی هایی که باعث ایمن شدن سایت شما می شوند. (مجوز دادن به نسخه های وردپرس، عدم اجازه افزونه ها و غیره) نیز ممکن است گاهی اوقات برای برخی از سایت ها کمی محدود کننده باشد.

همچنین، با هاست مدیریت شده وردپرس، شما واقعاً فقط به وردپرس محدود می شوید. برای دیدن نحوه کار کردن مثلاً یک سایت جوملا یا دروپال، نمی توانید به سرعت کار کنید یا سایتی با HTML ایجاد کنید.(اگرچه برخی از میزبان ها از نظر فنی این اجازه را می دهند).

هاست اشتراکی یا هاست مدیریت شده؟ کدام بهتر است؟

قانون کلی این است که سایت های وردپرس کوچکتر که بازدید کمتری دارند باید از هاست اشتراکی وردپرس استفاده کنند، در حالی که سایت های وردپرسی با میزان بالاتری از بازدید را دارند باید هاست مدیریت شده وردپرس را انتخاب کنند. با این حال، دو مورد از بزرگترین موارد بودجه کلی شما و مدت زمان لازم برای مدیریت سایت شما می باشد. اگر بودجه در نظر گرفته شده پایین است، هاست اشتراکی مناسب شماست.

هاست مدیریت شده وردپرس گزینه گرانتری خواهد بود، اما همچنین باید زمان کمتری را برای مدیریت سایت خود اختصاص دهید. کلیه وظایف فنی و نگهداری توسط تیمی از متخصصان وردپرس انجام خواهد شد. این کار وقت شما را برای مراقبت از کارهای بیشتر با ارزش افزوده مرتبط با سایت شما آزاد می کند.

به طور کلی، هاست مدیریت شده وردپرس به شما بالاترین سطح عملکرد، امنیت و ویژگی ها را می دهد، اما اگر بودجه کمتری دارید، با این وجود استفاده از هاست اشتراکی وردپرس مناسب است.

۳. هاست VPS وردپرس

VPS  به عنوان میزبانی ابری نامیده می شود. مشابه هاست اشتراکی است اما از فناوری قوی تر برای جدا کردن کاربران در همان سرور استفاده می کند. در مقایسه با یک هاست اشتراکی، جایی که ممکن است شما هزاران همسایه داشته باشید، سیستم های VPS معمولاً ۵ تا ۲۰ سایت را در خود جای می دهند.

تعداد کم در حال حاضر نشان دهنده خطر کمتری از اثر همسایه بد است، اما آنچه بیشترین اهمیت را دارد نحوه تفکیک این کاربران است. سیستم های VPS از یک Hypervisor استفاده می کنند که بر یک سیستم مجازی کامل برای هر کاربر نظارت می کند. به زبان ساده، این بدان معناست که یک کاربر نمی تواند منابع کاربر دیگر را بگیرد.

برخی مزایای هاست VPS

۱- تمام جنبه های مثبت هاست VPS وردپرس مربوط به ” Virtual “ است: مجازی. امکان تفکیک سازی، مقیاس گذاری و امنیت بهتر را فراهم می کند.

۲- هاست VPS محدودیت منابع جداگانه ای دریافت می کند، عدم اطمینان را برطرف می کنند و امکان برنامه ریزی بهتر را فراهم می کنند.

۳- آلوده کردن کد مخرب از طریق hypervisor به چندین مورد مجازی بعید نیست، اما بسیار نادر است. مطمئن باشید که مشکلات امنیتی موجود در حساب دیگر تاثیری در حساب شما نخواهد داشت.

۴- از آنجا که منابع به جای جمع شدن تخصیص داده می شوند، سیستم های VPS می توانند به راحتی مقیاس بندی کنند و آنها را برای رشد پویای وب سایت ها مناسب سازد.

۵- هاست VPS یک لایه نرم افزاری مستقل است که شامل سیستم عامل و سایر قطعات و قسمتهای دیگر مورد نیاز شماست. از نظر انعطاف پذیری، تقریباً معادل داشتن سرور اختصاصی است، بنابراین امکان کنترل بیشتر بر محیط فراهم می شود.

برخی معایب هاست VPS

هیچ عیب واقعی برای سیستم های VPS وجود ندارد. هرگونه نکته منفی باید با توجه به هدف وب سایت شما اندازه گیری شود. برخی از این موارد را مرور خواهیم کرد اما این تغییرات را از پروژه به پروژه دیگر بخاطر بسپارید.

۱- اگر سایتی کاملاً تخصصی دارید که در آن می خواهید سطح سخت افزاری را کنترل کنید، هاست اختصاصی مناسب تر می باشد. سیستم های VPS انعطاف پذیر هستند، اما بی نهایت نیستند.

۲- اگر فقط به یک فضا برای ذخیره سازی یک وب سایت نیاز دارید، هاست VPS ممکن است کمی گران باشند.

۳- اگر وب سایت وردپرسی دارید، باید هاست مدیریت شده وردپرس را به عنوان گزینه جایگزین بررسی کنید.

۴. هاست اختصاصی وردپرس

هنگام خرید هاست اختصاصی وردپرس، شما در حال خرید یک قطعه سخت افزار و فضایی برای ذخیره سازی این سخت افزار هستید که حداقل هزینه تعمیر و نگهداری را شامل می شود. پس از نصب سخت افزار، باید از نصب و راه اندازی هاست تا راه اندازی نرم افزار وب سرور خود اقدام کنید.

برخی مزایای هاست اختصاصی وردپرس

۱- شما تنها کاربر سرور هستید که خریداری می کنید و معمولاً پهنای باند بسیار بیشتری دریافت می کنید.

۲- می توانید کل محیط را به دلخواه خود تنظیم کنید. از سخت افزار گرفته تا سرور و از اسکن بدافزار ها متناسب با نیازهای دقیق خود استفاده کنید.

۳- هاست اختصاصی در صورت نیاز به ابزارهای نظارت سفارشی یا فرآیند استقرار بسیار تخصصی که می توانید دقیقاً در صورت لزوم تنظیم کنید، بسیار مفید است.

برخی معایب هاست اختصاصی وردپرس

۱-  بزرگترین نقطه ضعف هاست های اختصاصی این است که شما باید همه کارها را خودتان انجام دهید. یا باید دانش کافی داشته باشید یا یک ادمین قابل اعتماد (آنها به طور کامل به همه چیز دسترسی خواهند داشت) که به هزینه های شما می افزاید، پیدا کنید.

۲- نکته منفی بعدی این است که در صورت بروز خرابی سخت افزار، احتمالاً تا مشکل حل شود، طول خواهد کشید. بنابراین ممکن است سایت شما برای مدتی در دسترس نباشد و این جنبه جالبی برای بازدیدکنندگان ندارد.

۶. نمایندگی میزبانی وب(Reseller Hosting)

شما با خرید اکانت نمایندگی از یک شرکت ارائه دهنده هاست مانند ایران سرور، در واقع نماینده فروش هاست آن شرکت می شوید. Reseller به معنای » نماینده فروش« می باشد.

از آنجا که توسعه و طراحی وب متقاضی بالایی دارد (هر شرکتی به وب سایت احتیاج دارد)، تجارت در صنعت میزبانی وب خصوصاً در زمینه میزبانی نمایندگی در حال رونق است.

کارآفرینان و صاحبان مشاغل پس راه اندازی شرکت میزبان، نمایندگی فروش خود برای تکمیل یا ایجاد جریان درآمد به نام تجاری خود، از این فرصت جهت رشد خود استفاده می کنند. به دلیل هزینه های کم اولیه و سادگی در شروع کار، توسط بسیاری از کارآفرینان به خوبی پذیرفته شده است.

آیا شما یک طراح وب هستید و می خواهید منبع درآمد دیگری به شرکت خود اضافه کنید؟ یا شاید شما به دنبال راه هایی برای کسب درآمد آنلاین و کنجکاو هستید تا بدانید میزبانی نمایندگی فروش چیست و چگونه می توانید این کار را به یک فرصت تجاری تبدیل کنید؟

دلیل جستجوی شما هرچه باشد، ما ده سوال برتر متداول در مورد میزبانی نمایندگی فروش و اینکه چگونه می توانید این مورد را به یک جریان درآمد اضافی تبدیل کنید، جمع آوری کرده ایم.

۷. هاست رایگان(Free web hosting)

همانطور که از نام آن پیداست، هاست رایگان یک سرویس میزبانی رایگان و بدون پرداخت است. بسیاری از میزبانان وب هستند که دامنه های فرعی را به هر کسی که می خواهد وب سایت ایجاد کند ارائه می دهند. برخی از این میزبان های وب محبوب رایگان شامل Blogger و WordPress هستند. اگر می خواهید وب سایتی با دامنه ای دریافت کنید که هیچ نام سایت خارجی را شامل نشود، باید دامنه بخرید و سپس میزبانی وب را دریافت کنید که معمولاً یک سرویس پولی است.

مزیت میزبانی هاست رایگان

تنها مزیت این سرویس، رایگان بودن آن است و این یعنی بدون هیچ هزینه ای. احتمالا این سوال برایتان پیش آمده که چرا هاست رایگان ارائه می دهند؟ هنگامی که وب سایت رایگان خود را ایجاد می کنید، آنها از وب سایت های شما برای قرار دادن تبلیغات، بنرها و سایر اشکال رسانه های تبلیغاتی برای کسب درآمد استفاده می کنند. گاهی اوقات، درآمد حاصل از تبلیغات با صاحب وب سایت به اشتراک گذاشته می شود و گاهی اینگونه نیست. به عنوان مثال، هنگامی که هاست رایگان دریافت می کنید و از خدمات AdSense آنها استفاده می کنید، سهمی از درآمد حاصل از تبلیغاتی که در وب سایت های شما قرار می دهند، بدست می آورید.

از طرف دیگر، وقتی با استفاده از وردپرس یک وب سایت رایگان ایجاد می کنید، هیچ کنترلی بر نحوه قرارگیری یا درآمد حاصل از وب سایت رایگان خود را ندارید. وقتی وب سایت را از طریق سرویس هاست پولی میزبانی می کنید، وضعیت کاملاً متفاوت است. شما کنترل کاملی بر وب سایت خود دارید و تصمیم شما این است که آیا می خواهید در سایت خود تبلیغات قرار دهید یا خیر و اگر بله، کل درآمد حاصل از بنرهای تبلیغاتی وب سایت فقط به شما تعلق می گیرد.

معایب میزبانی هاست رایگان

۱- تبلیغات در وب سایت شما توسط شرکت میزبانی رایگان کنترل می شود که می تواند از پنجره های بازشو، بنرها یا هر تبلیغ دیگری در سایت شما که کنترل آن را ندارید، استفاده کند. اگر کنترل جزئی هم داشته باشید، فقط می توانید تصمیم بگیرید که اندازه بنر در سایت شما به چه اندازه نمایش داده شود. شما نمی توانید روی تبلیغاتی که در وب سایت نشان می دهید کنترل کنید. برعکس، هنگامی که از هاست پولی استفاده می کنید، کنترل کاملی بر وب سایت خود دارید و هیچ شخص خارجی نمی تواند برای آن تصمیم بگیرد.

۲- پشتیبانی از مشتری برای هاست رایگان وجود ندارد. از چیزی که بصورت رایگان ارائه می شود، نمی توان خواستار ارائه خدمات ارزش افزوده بود. اگر مشکلی در وب سایت شما رخ دهد، هیچ پشتیبانی مشتری از طرف سایت ارائه دهنده میزبان رایگان وجود ندارد. از طرف دیگر، خدمات میزبانی پولی نه تنها به مشتریان پشتیبانی فنی می دهند بلکه راهنما، آموزش و غیره را نیز در اختیار آنها قرار می دهند.

۳- پهنای باند و ظرفیت انتقال داده کمتر، هاست رایگان را در برابر خرابی بیشتر آسیب پذیر می کند در حالی که میزبانی با پرداخت پهنای باند و انتقال داده را برای حداکثر زمان کار به شما می دهد. همچنین وقتی فضای دیسک کافی ندارید، نمی توانید تصاویر یا فیلم های بیشتری را در هنگام استفاده از سرویس میزبانی وب رایگان بارگذاری کنید.

۴- هیچ امنیت تضمینی برای هاست رایگان وجود ندارد و در صورت بروز هرگونه مشکل شرکت میزبان پاسخگو نخواهد بود.

۵- محدودیت نام دامنه از دیگر معایب میزبانی رایگان می باشد. مثلا اگر سایتتان را با نام www.novinmaster.com به هاست متصل کنید، ممکن است به صورت  www.novinmaster.freehost.comبه شما تحمیل شود که جنبه خوبی برای اعتبار برندتان ندارد.

در پایان ما به هیچ عنوان هاست رایگان را توصیه نمی کنیم چرا که معایت و مشکلات آن به تنها مزیت آن که رایگان بودن است،‌ نمی ارزد. شما می توانید با هزینه کم هاست اشتراکی تهییه نمایید که دچار مشکلات ذکر شده نشوید. هاست رایگان فقط برای تست روی پروژه‌های کوچک و آزمایشی توصیه می‌شود.

منظور از سیستم عامل در هاست چیست؟

همانطور که پیش تر در گفتیم هر سرویس هاست خود نوعی کامپیوتر می باشد، طبیعتا به یک سیستم عامل نیاز دارد که یا ویندوز هست یا لینوکس. خب شاید برایتان این سوال پیش بیاید که سیستم عامل سرویس هاست چه ربطی به ما دارد؟ موقع خرید هاست باید سیستم عامل هاست را خودمان انتخاب کنیم. در ادامه بیشتر با هر کدام از آن ها آشنا می شویم.

۱. هاست با سیستم عامل ویندوز

همانطورکه می دانید این سیستم عامل توسط شرکت مایکروسافت ارائه می‌شود. مایکروسافتWindows 2000 ،    Server و Advanced Server را برای میزبان های وب ارائه می دهد. اینها با رابط آشنای ویندوز ارائه می شوند. طی سالیان گذشته و با رقابت شدید، مایکروسافت توانسته است بسیاری از مشکلات مانند امنیت و ثبات که نسخه های قبلی سیستم عامل های آن را آزار می دهد، برطرف کند.

کنترل پنل هاست ویندوزی

سرورهای مبتنی بر ویندوز هم برای هاست های اشتراکی و هم برای هاست های اختصاصی گزینه خوبی هستند و اکنون با فناوری .NET می توان مدیریت بسیار بهتری را بر عهده داشت. هاست ویندوز از ASP.NET، ASP Classic، MSSQL (Microsoft SQL Server)، MS Access (Microsoft Access)، Visual Basic Development و # Cپشتیبانی می کند. در هاست‌های ویندوزی معمولا از کنترل پنلPlesk  و SolidCP استفاده می‌شود.

مزایای سیستم عامل ویندوز

مزیت اصلی سیستم عامل ویندوز آسان بودن ادغام محصولات مایکروسافت است. اکثر نیازهای وب سرور داخلی هستند یا بصورت نرم افزاری جداگانه هستند که می توانند نسبتاً سریع و روان نصب شوند. همچنین پشتیبانی گسترده ای از این سیستم عامل در دسترس است.

معایب سیستم عامل ویندوز

شما باید میزبانی ویندوز را تنها در صورتی انتخاب کنید که تجربه کافی در نگهداری سیستم های ویندوز از یک محیط از راه دور داشته باشید، این یک فرآیند بسیار دشوار و زمان بر است. سیستم عامل های ویندوز نیز برخلاف برخی از سیستم های عامل سرور رایگان، قیمتی دارند. این قیمت شامل تعداد محدودی مجوز کاربر است و در صورت نیاز به اتصال دسک تاپ های بیشتر به سرور، مجوزهای اضافی را باید خریداری کنید. به یاد داشته باشید، اجرای یک سیستم عامل ویندوز روی سرور به آسانی اجرای آن روی دسک تاپ نیست.

۲. هاست با سیستم عامل لینوکس

اگرچه ما اسم ویندوز را بیشتر شنیده‌ایم، اما در زمینه هاستینگ لینوکس بیشتر مورد استقبال قرار گرفته است چون سیستم عامل های Unix و Linux به طور خاص برای سرورها طراحی شده اند. ثابت شده است که پایدار هستند و می توانند حتی با ترافیک زیاد به خوبی به صفحات سرویس دهند. در برابر حملات ویروس ها و هکرها آسیب پذیر نیستند. سیستم عامل های یونیکس و لینوکس همچنین در هنگام میزبانی از چندین وب سایت با پهنای باند سنگین، گزینه بهتری هستند.

برخلاف سرورهای دارای سیستم عامل ویندوز که به نرم افزار مدیریتی تخصصی یا گران قیمت نیاز دارند، سرورهای دارای سیستم عامل های Unix و Linux به راحتی از طریق هر رایانه متصل به شبکه قابل مدیریت هستند.

هزاران نرم افزار شخص ثالث برای سرورهای مبتنی بر Unix و Linux وجود دارد که اکثر آنها به صورت رایگان در دسترس است. آنها می توانند با استفاده از کنترل پنل های آنلاین به راحتی یکپارچه شوند یا نسبتاً سریع از محیط پوسته نصب شوند. این نرم افزارهای تحت وب و مجموعه برنامه ها معمولاً روی آنچه LAMP نامیده می شود و مخفف Linux،Apache،MySQL  و PHP است اجرا می شوند. در هاست لینوکس  از پنل‌های مدیریتی مثلCpanel ،Direct admin و  Zpanel استفاده می شود.

هاست لینوکس یا ویندوز؟

براساس نیازتان باید یکی را انتخاب کنید. به همین دلیل برای انتخاب هاست لینوکس یا ویندوز باید به زبان سایتتان نگاه بیندازید. یعنی ببینید سایتتان با چه زبانی نوشته شده؟ اگر با زبانی مثل ASP.NET ساخته شده است خب مسلما هاست ویندوزی مناسب کار می باشد یا مثلا اگر با PHP نوشته شده باشد، لینوکس عالی است. وردپرس هم چون زبان برنامه نویسی آن PHP می باشد، هاست لینوکسی بسیار مناسب می باشد. در کل CMS ها با لینوکس بهتر جواب می دهند. هاست لینوکس و ویندوز از نظر امنیت تقریبا یکسان هستند. همچنین مواردی مثل سرعت، بیشتر از اینکه به سیستم عامل ربط داشته باشند به سخت افزار سرور وابسته‌ است.

هاست داخلی یا خارجی ؟

حتما اسم هاست ایرانی و خارجی را شنیده اید. هاست داخلی در داخل کشور میزبانی می‌شود و با فاصله کم از کاربران ایرانی، سرعت لود سایت بالاست. همچنین نگهداری از هاست ایرانی در دیتاسنترهای داخل کشور انجام می‌شود. این یعنی در خطرات احتمالی تحریم یا عدم دسترسی به اینترنت بین‌الملل، اطلاعات سایت شما همچنان محفوظ است. توصیه می شود اگر سایتی دارید که مخاطبان آن ایران هستند، یا سرعت بارگذاری سایت برایتان مهم است، از هاست ایرانی استفاده کنید. در کل این دو نوع هاست، تفاوت چشمگیری با هم ندارند. چه هاست شما داخل کشور باشد و چه خارج، تمام کاربران وب در جهان می‌توانند از آن بازدید کنند.

 

در اینجا قصد داریم ویژگی های یک هاست عالی را به طور کلی بررسی کنیم:

هاست چیست
ویژگی یک هاست خوب چیست

۱- فضای ذخیره سازی

هنگام انتخاب میزبانی وب، بدیهی است که یکی از نگرانی های اصلی شما این باشد که “چه مقدار داده می توانم ذخیره کنم؟” برای اکثر وب سایت های کوچک و متوسط​​، خواهید فهمید که چند گیگابایت فضا برای شروع کافی است. برخی از میزبان ها هم ممکن است “فضای ذخیره سازی نامحدود” را ارائه دهند.

۲- پهنای باند

هنگام انتخاب میزبان، معمولاً فضای ذخیره سازی و پهنای باند را در کنار هم خواهید دید. پهنای باند چیست؟ مقدار داده ای است که میزبان به شما و بازدیدکنندگان شما اجازه می دهد در یک بازه زمانی مشخص بارگذاری کنید. برای مثال برای یک ماه ۱۰ مگابایت در نظر بگیرید. در ابتدای ماه، شما کل سایت را بارگذاری می کنید. اکنون یک مگابایت پهنای باند استفاده کرده اید.

اگر بازدید کننده ای از سایت شما هر صفحه را مشاهده کند، یک مگابایت داده بارگیری کرده است. این بدان معناست که شما می توانید در آن ماه حداکثر ۹ بازدید کننده داشته باشید (جمعا ۱۰ مگابایت). پس از آن، میزبان اجازه بازدید بیشتری نخواهد داد یا (به احتمال زیاد) به ازای هر مگابایت هزینه اضافی از شما دریافت می کند. پهنای باند شما چیزی است، که می بایست به آن توجه داشته باشید. به خصوص اگر سایتی کاملاً محبوب را اداره می کنید یا رسانه ای زیاد (مانند میزبانی ویدیوی خود یا عکس های با وضوح بالا) را انجام می دهید. درست مانند فضای ذخیره سازی، برخی از میزبان ها پهنای باند “نامحدود” را ارائه می دهند.

۳- تعداد دامنه ها و زیر دامنه ها

هنگامی که یک سایت را اداره می کنید، یک فرصت طولانی طول می کشد تا اینکه شما یک سایت دوم را بالا بیاورید و سپس سایت سوم. سخت است اگر مجبور باشید برای هر سایتی که دارید یک حساب میزبانی جدا داشته و آن را مدیریت کنید، بنابراین مطمئن شوید که هاست به شما اجازه میزبانی چندین دامنه را بدهد. غالباً محدودیتی در تعداد دامنه های موجود در یک حساب وجود دارد. مطمئن شوید که شما را اسکان می دهند! معمولاً در پنل مدیریت بخشی برای افزودن دامنه های شما و انتخاب پوشه های فرعی هر کدام وجود دارد. همین امر برای زیر دامنه ها نیز صادق است.

۴- ایمیل

بسیاری از میزبانان نیز برای دامنه های شما حساب ایمیل ارائه می دهند. شما می باید بدانید که چند حساب ایمیل اجازه راه اندازی به شما می دهند. آیا آنها رابط پست الکترونیکی وب دارند؟ چندین مورد را می توانید انتخاب کنید؟

۵- پشتیبانی از پایگاه داده

اکنون همه وب سایت ها دارای یک پایگاه داده هستند. می خواهید مطمئن شوید که می توانید از نوع پایگاه داده ای که راحت هستید، استفاده کنید. امروزه بیشتر میزبان ها MySQL را ارائه می دهند. احتمالاً برای اکثر افراد کافی است اما اگرPostsgreSQL ،Oracle ، SQL Server یا نوع دیگری را ترجیح می دهید، قبل از خرید مطمئن شوید که نوع پایگاه داده مورد نظر را ارائه می دهند.

۶- پشتیبانی از چارچوب و نصب آسان

بسیاری از میزبانان وب از چارچوب های معروف، سیستم های وبلاگ نویسی یا CMS پشتیبانی می کنند. وقتی میزبان شما، نصب با یک کلیک را برای WordPress یا CMS مورد نظر شما ارائه می دهد، کار شما آسان است.

۷- پشتیبانی فنی

این مورد بسیار مهم است: میزبان شما برای پشتیبانی فنی چه پیشنهادی ارائه می دهد. آیا می توانید با آنها تماس بگیرید؟ در چه زمان هایی قادر به پاسخ گویی هستند؟ آنها آدرس ایمیل پشتیبانی دارند؟ سیستم تیکت چطور؟ میانگین زمان پاسخ دهی آنها چقدر است؟ چت زنده چطور؟ آیا آنها دارای مقالات راهنما یا آموزشی هستند؟ میزبان را تا زمانی که بدانید دقیقاً چه پشتیبانی را ارائه می دهد، انتخاب نکنید زیرا پشتیبانی در هاست بسار اهمیت بالایی دارد و در صورت بروز مشکل از طرف سرویس هاستتان متوجه اهمیت ان خواهید شد.

۸- پشتیبانی از زبان های برنامه نویسی

اطمینان حاصل کنید که میزبانی که قصد دارید انتخاب کنید، پشتیبانی از زبان های سمت سرور را که می خواهید استفاده کنید، ارائه می دهد. اگر قصد دارید Ruby on Rails را در چند ماه آینده انتخاب کنید، احتمالاً می خواهید آن را در لیست فریم ورک های پشتیبانی شده مشاهده کنید. اگر می خواهید از جنگو استفاده کنید، مطمئن شوید که پشتیبانی Python وجود دارد. خود را صرفا با داشتن PHP به عنوان تنها گزینه محدود نکنید. (مگر اینکه مطمئن باشید همان چیزی است که شما همیشه می خواهید یا به آن نیاز دارید!).

۹- پشتیبان گیری از سایت

فکر نکنید میزبان شما نسبت به رایانه های شما کمتر در معرض از دست دادن داده ها است. به یاد داشته باشید که سرورها فقط رایانه های بزرگی هستند! میزبان شما در صورت وجود چه گزینه های پشتیبان را ارائه می دهد؟ شما می خواهید هم از پرونده های سایت خود و هم از پایگاه داده پشتیبان تهیه کنید. پس قبل از انتخاب شرکت هاستینگ مورد نظر نسخه پشتیبان مد نظرتان باشد.

۱۰- انتخاب سیستم عامل

برای اکثر مردم، این مسئله مهمی نخواهد بود. اگر در حال توسعه در ASP.NET هستید، به میزبانی ویندوز نیاز دارید. یافتن آن کمی سخت تر و اغلب کمی گران تر است اما اگر شما یک توسعه دهنده مایکروسافت باشید، هزینه اضافی آن ارزش آن را خواهد داشت. اگر از زبان منبع باز استفاده می کنید، احتمالاً نیازی به نگرانی در مورد توزیع لینوکس ندارید. این گزینه مناسبی برای زبان منبع باز می باشد مانند وردپرس. با این حال، برخی از میزبانان گزینه هایی به شما می دهند و برخی از توسعه دهندگان ممکن است تنظیمات برگزیده داشته باشند.

۱۱- برنامه های اضافی

قبلاً در مورد سیستم های مدیریت محتوا صحبت کردیم، اما گاهی اوقات شما چیز دیگری می خواهید. چندین میزبان تنظیماتی را برای ویژگی های اجتماعی مانند انجمن ها، تابلوهای اعلانات، لیست های پستی ارائه می دهند. اگر فروشگاه اینترنتی خود را راه اندازی می کنید، برخی از میزبان ها راه حل هایی را برای تجارت الکترونیکی ارائه می دهند.

۱۲- به روز بودن

بهتر است بدانید میزبان مورد نظر شما چه نسخه های نرم افزاری را ارائه می دهد. برخی از میزبان ها سریعاً به جدیدترین نسخه ارتقا نمی یابند، در حالی که برخی دیگر به شما امکان می دهند نسخه مورد نظر خود را انتخاب کنید.

۱۳- آپ تایم بودن

مهم است بدانید بازدیدکنندگان شما هنگام بارگذاری وب سایت شما در صورتی که هاست شما به هر دلیل دارای مشکل باشد و سایت شما را نمایش ندهد، یک امتیاز منفی برای شما محسوب می شود. بدانید میزبان احتمالی شما چقدر قابل اعتماد است. اغلب میزبان ها واقعیت را کمی بیشتر نشان می دهند. بنابراین مطمئن شوید که منظور از “۱۰۰٪ uptime ” دقیقاً چیست. عاقلانه است که به گوگل بروید و ببینید سایر کاربران درباره میزبان موردنظر چه نظری دارند.

۱۴- خدمات انتقال میزبانی

انتقال خود از یک میزبان به میزبان دیگر می تواند از نظر فنی یک فرایند چالش برانگیز باشد. اکنون اکثر میزبان های وب سرویس انتقال رایگان را برای شما فراهم می کنند. این بدان معنی است که آنها وب سایت شما را منتقل می کنند و مطمئن می شوند همه چیز درست است. اگر میزبانی این سرویس را ارائه نمی دهد، می تواند نشانه این باشد که آنها تخصص داخلی یا نیروی انسانی لازم برای انجام این کار را برای شما ندارند.

۱۵- مقیاس پذیری

مقیاس پذیری برای بسیاری از مشاغل مهم است زیرا به شما این امکان را می دهد با سرعتی متناسب رشد کرده و در کوتاه مدت منابع اضافی برای پوشش دادن تقاضای مورد نیاز داشته باشید. نکته قابل توجه در مورد منابع مقیاس پذیر این است که شما هزینه آن را به صورت پرداخت هنگام خرید هاست، پرداخت می کنید، این بدان معناست که شما نیازی به ارتقا بسته بزرگتر ندارید.

۱۶- پنل های کنترل آسان

مدیریت سرور خود ممکن است چالش برانگیز باشد در صورتی که رابط کاربری پسند نداشته باشد. محبوب ترین نوع کنترل پنل  direct adminو cPanel است که برای سرورهای مبتنی بر Linux بسیار مناسب است. اگر از سرور ویندوز استفاده می کنید، به دنبال کنترل پنل Plesk بگردید.

هر سه این کنترل پنل ها یک رابط داشبورد واحد با قابلیت پیمایش آسان و دسته بندی شده دارند که به شما امکان می دهند تنظیمات را تغییر داده و به روزرسانی ها و نصب نرم افزار را تنها با چند کلیک مدیریت کنید.

۱۷- گواهینامه های  SSL

اگر فروش اینترنتی دارید، باید معاملات را برای مشتریان خود ایمن کنید. برای انجام این کار، باید داده ها را با استفاده از یک گواهی SSL که اکثر میزبانان به شما ارائه می دهند، رمزگذاری کنید. اگر SSL ندارید، گوگل سایت شما را به عنوان ” ایمن” علامت گذاری نمی کند. درگاه های پرداخت ممکن است به شما اجازه ندهند از خدمات آنها برای فروش مستقیم کالا از سایت خود استفاده کنید.

ممکن است لازم باشد آنها را برای گرفتن پرداخت به سایت دیگری بفرستید که جنبه خوب و مشتری پسندی ندارد. سایت های دارای گواهینامه SSL یعنی آنهایی که آدرس سایت آنها با https شروع می شود. اگر فروش آنلاین دارید، مطمئن شوید که میزبان شما گواهینامه های SSL را ارائه می دهد.

۱۸- قیمت گذاری مقرون به صرفه

در حالی که مهم است که هزینه میزبانی شما مقرون به صرفه باشد، شما نباید انتخاب خود را فقط بر اساس ارزان بودن آن قرار دهید. اگر قرار است تجارت شما به موفقیت برسد، پس باید یک سرویس میزبانی داشته باشید که قابل اعتماد و ایمن باشد و تمام منابع لازم برای فعالیت را در اختیار شما قرار دهد. وقتی این موارد را پیدا کردید باید قیمت را در نظر بگیرید. تمرکز باید به ارزش پول باشد، نه ارزان بودن.

نتیجه گیری

دقیقاً مانند هیچ رستورانی که مورد رضایت همه باشد، هیچ راه حل جادویی برای همه وب سایت ها نیز وجود ندارد. نوع میزبانی شما به میزان زیادی به اهداف و الزامات پروژه شما بستگی دارد.

اهمیت پروژه، میزان استفاده از منابع پیش بینی شده و میزان تنگنای مالی خود را بسنجید و جوانب مثبت و منفی هر نوع میزبانی را بخوانید تا آگاهانه تصمیم بگیرید.

همچنین لازم به یادآوری است که تغییر میزبانی نسبتاً آسان است و بسیاری از میزبان های برتر وردپرس در واقع مهاجرت رایگان را ارائه می دهند. بنابراین اگر همه چیز طبق برنامه پیش نرفت، می توانید یک هاست دیگر را امتحان کنید و آن را تغییر دهید.

امیدوارم که این مقاله اطلاعات کاملی در مورد ویژگی های میزبانی مورد نیاز بسیاری از مشاغل به شما ارائه دهد. به یاد داشته باشید، هنگام انتخاب میزبان، نه فقط به نیازهای فعلی خود بلکه به آنچه در آینده نیاز دارید نیز فکر کنید.

نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید. از نظر شما کدام میزبانی مناسب است؟ اگر تجربه ای در میزبانی داشته اید خوشحال می شویم با ما به اشتراک بگذارید تا دیگر خوانندگان از تجربه شما استفاده کنند.

امتیاز شما به این مطلب:

0 / 5. تعداد رای: 0

 
اشتراک گذاری مطلب:
مطالب مرتبط:

8 پاسخ

  1. خدمت شما عرض سلام میکنم. من از سایت خوب نوین مستر بابت انتشار این محتوای خوب ممنونم. داود یوسفی یه مقاله‌ای هم در مورد هاست و خرید آن نوشته بود که تو سایت X منتشر شده. اون مقاله هم مشابه مقاله شما بود و تو اون هم به موارد مهم و مفیدی اشاره و پرداخته شده. من خوندن هر دو مقاله رو به دلیل کیفیت بالا و ارائه نکات خوب به دوستان توصیه میکنم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *