بخش یازدهم دوره رایگان نوین مستر، درباره بازگردانی سایت وردپرس و بکاپ سایت وردپرس است. در این آموزش با ۳ روش تهیه بک آپ از سایت و نحوه بازگردانی بکاپ در سی پنل آشنا خواهیم شد. اما بهتر است قبل از شروع آموزش، با اهمیت بک آپگیری آشنا شویم. که چرا اصلا باید از سایتمان بک آپ تهیه کنیم؟ گرفتن بکاپ از سایت چه فایدهای داره؟ آموزش پشتیبان گیری از وردپرس و دستورالعمل بکاپ گیری.
برای یه بار هم شده که عکسهای خاصی که خیلی دوست داشتی رو از دست بدی؟ فرض کن که یه بکاپ از همهی این عکسها، روی یه فضای ذخیرهسازی ابری (مثل گوگل درایو) داشته باشی. وقتی که دستگاهت یا کامپیوترت مشکلی پیدا کنه و عکسها از دست بره، میتونی از بکاپی که آپلود کردی، استفاده کنی و همهی اون عکسها رو بازیابی کنی. اینجوری، با داشتن بکاپ، از اینکه عکسهای مهمت از دست برن، جلوگیری میکنی. توی سایت وردپرسی هم، همین اندازه بکاپ گیری مهمه!
- اهمیت بکاپ گیری یا تهیهی نسخهی پشتیبان
- مزایای بکاپ گرفتن از سایت وردپرسی
- آموزش بک آپ گرفتن از وردپرس با ۳ روش مختلف
بک آپ چیست؟ ویدئو آموزشی جامع بکاپ گیری از سایت وردپرس (صفر تا صد بکاپ سایت)
۵ دلیل اهمیت بک آپ گرفتن از سایت (نسخه پشتیبان، گرفتن بکاپ از سایت)
بکاپ گرفتن از سایت بسیار اهمیت دارد. اینجا پنج دلیل برای اهمیت بکاپ گرفتن از سایت آمده است. بصورت خلاصه موارد ذکر شده زیر را توضیح خواهیم داد.
- از بین رفتن هارد سرور سایت
- ویروسی شدن سایت
- مشکلات و اشتباهات سهوی
- هک شدن سایت
- پیشگیری از مشکلات آینده
از بین رفتن هارد سرور سایت
از قدیم گفتن کار از محکم کاری عیب نمی کنه! ممکنه به هر دلیلی سرورهای هاستینگ سایت شما با مشکل مواجه بشن. مثلاً: آتشسوزی یا سوختن هارد دیسکها! بنابر این اگه شما نسخه بک آپ تهیه کردهباشین، جای نگرانی نیست. اما در غیر اینصورت تمام زحمات چندین ماهه یا چندین ساله شما بر باد خواهد رفت.????
ویروسی شدن سایت
بر اساس تجربهی چندین سالهی نوین مستر در زمینهی وب، کارفرماهای بسیاری پس از مراجعه و عنوان کردن موضوع ویروسی شدن سایتشان با مشکلات جدی و هزینههای بالایی (جهت پاکسازی ویروس) مواجه شدن. اگر در زمینهی تهیهی بک آپ کمی جدیتر بودن، شاهد پرداخت هزینههای سنگین نمیشدن.
مشکلات و اشتباهات سهوی
حتماً برای شما هم پیش اومده، حین طراحی سایت یا ویرایش قسمتی از اون، سهواً دچار اشتباه شدین و این اشتباه غیر قابل برگشت بوده! یا حتی هنگام بروز رسانی هستهی وردپرس، افزونهها یا قالب سایت، همه چیز بهم ریخته. اینجاست که چیزی جز نسخهی پشتیبان مشکلتون رو حل نمیکنه.
هک شدن سایت
این فکر اشتباه رو کنار بذارین. که سایت من را کسی نمی شناسه چه برسه هک هم بشه! با پیشرفت دنیای کدنویسی و برنامهها، هک بیشتر با این روشها اتفاق میفته. برای مثال: رِنج حروفی در نرم افزار وارد میشه که از قضا آدرس سایت شما هم جز این رنج حروف هست. پس خطر همیشه در کمین است.????
پیشگیری از مشکلات آینده
پیشگیری بهتر از درمان است. همیشه پیشگیری، هزینههای بسیار کمتری نسبت به درمان داشته! آیا هزینهی دانلود بک آپ کمتر هست یا رفع مشکل پیش اومده برای سایت، توسط متخصص؟ همیشه در برنامهی کاری سایتتون، تهیهی بک آپ هم بگنجونین. چرا که هنگام بروز مشکل به ارزش اون پی میبرین.
مزایای بک آپ گرفتن از سایت وردپرس:
به طور کلی، بکاپ گرفتن از سایت یک موضوع اساسی است که برای همهی وبسایتها و برنامههای آنلاین توصیه میشود تا از امنیت و حفاظت دادههای خود اطمینان حاصل کنند. گرفتن بکاپ از سایت دارای مزایای زیادی است، اینجا چند مورد از آنها است:
- حفاظت از دادهها
- اطمینان از امنیت
- سهولت در بازیابی
- حفاظت از کسب و کار
- راهنمایی در توسعه
حفاظت از دادهها:
با گرفتن بکاپ از سایت، دادههای مهم و حساس شما محفوظ میمانند و در صورت بروز هرگونه مشکلی مانند حمله نرمافزار مخرب یا حذف اتفاقی، میتوانید از بکاپ برای بازیابی دادهها استفاده کنید.
اطمینان از امنیت:
اغلب سیستمهای بکاپگیری از رمزنگاری استفاده میکنند تا دادههای شما در طول فرآیند بکاپگیری و انتقال به محل ذخیرهسازی محافظت شوند.
سهولت در بازیابی:
با داشتن بکاپ، امکان بازگرداندن دادههای خود به حالت اصلی پس از اتفاقات ناخواسته مثل حملهی هکری یا خرابی سرور فراهم میشود.
حفاظت از کسب و کار:
برای سایتهای تجاری و کسب و کارهای آنلاین، بکاپ گرفتن از سایت میتواند از از دست دادن اطلاعات مشتریان، سفارشات و دیگر دادههای حیاتی جلوگیری کند.
راهنمایی در توسعه:
بکاپهای مکرر از سایت میتواند به توسعهدهندگان وب در تست و اعمال تغییرات جدید کمک کند. بدون اینکه نگران از بین رفتن اطلاعات فعلی باشند.
آموزش بک آپ گرفتن از وردپرس با ۳ روش مختلف (لینک فول بکاپ)
حال که با اهمیت موضوع بک آپ آشنا شدیم، در این آموزش با ۳ روش تهیه نسخه پشتیان آشنا خواهیم شد. با ما همراه باشید.
- روش اول: با استفاده از افزونه
- روش دوم: تهیه بک آپ بصورت دستی (بک آپ گیری از دیتابیس با کنترل پنل هاست)
- روش سوم: با استفاده از سیستم بک آپ هاست
روش اول: آموزش پشتیبان گیری از وردپرس با استفاده از افزونه بکاپ وردپرس
افزونه های زیادی برای تهیه بک آپ وجود دارد. ما در این آموزش با استفاده از افزونه محبوب داپلیکیتور(Duplicator) نسخه پشتیان از سایت تهیه خواهیم کرد. مزیت این افزونه این هست که هنگام بازگردانی بک آپ، با چند کلیک ساده می توان نسخه پشتیان را بازیابی کرد. حتی برای افراد غیر متخصص! اما همیشه افزونه کارساز نبوده و ممکن است در زمان گرفتن یا بازگردانی بک آپ با خطا مواجه شود. که به احتمال زیاد قابل رفع شدن هست اما برخی مواقع غیر ممکن! نگران نباشید. در روش دوم بک آپ دستی را توضیح خواهیم داد.
روش دوم: تهیه بک آپ بصورت دستی (بکاپ سایت وردپرس)
به عقیده ما مطمئنترین، ساده ترین و سریع ترین روش تهیه بک آپ، روش دستی میباشد. چراکه بصورت دستی همه فایلها را فشرده و دانلود میکنیم و خیالمان از هر بابت آسوده است. در ادامه بصورت خلاصه نحوه تهیه بک آپ به روش دستی را بیان خواهیم کرد. این روش کمی تخصصی میباشد اما با مشاهده ویدیو، براحتی آن را میتوانید انجام دهید. برای درک بهتر میتوانید ویدیو آموزشی را ملاحظه بفرمایید.
۲ گام برای بکاپ گیری از سایت وردپرسی به صورت دستی:
با گرفتن بکاپ از این دو مورد، میتوانید در صورت بروز هر گونه مشکل، سایت خود را بازیابی کنید. اما مهم است که این کار را با دقت و همراه با مطالعه راهنمای مربوطه و پشتیبانی میزبانی خود انجام دهید، تا هیچ اطلاعاتی از دست نروند. بصورت کلی ما دو مرحله را جهت تهیه بک آپ باید انجام دهیم:
- مرحله اول؛ تهیه بک آپ از کل اطلاعات سایت
- مرحله دوم؛ تهیه بک آپ از دیتابیس
مرحله اول؛ تهیه بک آپ از کل اطلاعات سایت (بازگردانی بکاپ در دایرکت ادمین، بک آپ گیری از سایت در دایرکت ادمین)
ابتدا وارد سی پنل یا دایرکت ادمین هاست سایتمان میشویم. از قسمت Files سپس File Manager (در سی پنل) یا System Info & Files سپس File Manager (در دایرکت ادمین) وارد Public html شده و همه فایلهای این قسمت را انتخاب کرده و با کلیک راست آنها را فشرده(Compress) میکنیم. در نهایت فایل Zip را دانلود و در سیستم خود نگهداری میکنیم.
مرحله دوم؛ تهیه بک آپ از دیتابیس (دستورالعمل بکاپ گیری):
دستورالعمل بکاپ گیری: ابتدا وارد سی پنل یا دایرکت ادمین هاست سایتمان میشویم. از قسمت Databases سپس PhpMyAdmin (در سی پنل) یا Account manager سپس MySQL Management (در دایرکت ادمین) وارد محیط My SQL میشویم. پس از انتخاب دیتابیس مورد نظر، از قسمت بالای صفحه روی تب Export کلیک کرده و پس از انتخاب گزینه Quick روی دکمه Export کلیک می کنیم. در نهایت فایل دیتابیس دانلود خواهد شد.
روش سوم: با استفاده از سیستم بک آپ هاست (بک آپ گرفتن از هاست، نحوه بازگردانی بکاپ در سی پنل)
در هر دو پنل سی پنل یا دایرکت قسمتی برای تهیه بک آپ از سایت قرار داده شده است که براحتی می توانید با مراجعه به این قسمتها، بک آپ کامل از سایت خود تهیه کنید و برای بازگردانی نیز مجدد از همین قسمت استفاده کنید.
بازیابی بک آپ تهیه شده (بازگردانی سایت وردپرس)
اکنون که یک نسخه پشتیبان از سایت وردپرس ایجاد کرده اید، گام بعدی این است که در صورت مواجه شدن با مشکلات احتمالی، آن را بازیابی کنید. در هر روش بصورت کامل و گام به گام در ویدیو توضیح دادهایم که چگونه بک آپ تهیه شده را بازیابی کنید.
جمع بندی
امیدواریم که این آموزش هم برای شما کاربردی باشد. همیشه توصیه میکنیم بصورت حداقل هفتگی از سایتتان بک آپ تهیه نمایید تا در مواجه شدن با مشکلات، نگرانی بابت سایتتان نداشته باشید تا در اولین فرصت سایتتان به حالت عادی بازگردد. اگر در فرآیند تهیه یا بازیابی بک آپ مشکلی برایتان پیش آمد، خوشحال میشویم در قسمت نظرات آن را بیان کنید تا در سریعترین زمان ممکن پاسخ شما را بدهیم.